Forsidebilde SurfersBeach

Viva Las Palmas

las palmas playa de las canteras 2

Når du tar ettermiddagsflyet fredag til Las Palmas forventer du fest og fyll på turen. Eller? I alle fall forventet jeg det, i tillegg til skrikende småbarn, uoppdragne storebrødre og eldre damer som hadde startet vorspiel litt for tidlig. Men, neida.

Den eneste jeg observerte drikkende var meg selv. En vin og en øl, kjøpt for egne penger, selv om dette jo var en jobbtur! Og alle barna var stille som mus. Kanskje er det ikke så harry å dra til Las Palmas lenger?



Las Palmas har en historie som fascinerer og en størrelse som hadde gjort byen til Norges nest største by. Ikke bare ankret Columbus opp her før sin første tur til Amerika. I 1595 stakk Francis Drake innom for å plyndre byen, kjent som «the Battle of Las Palmas». Det var ingen ubetinget suksess. Derimot var den Nederlandske viseadmiralen Pieter van der Does mer suksessfull i 1599 når han klarte å ødelegge deler av byen, før han ble slått tilbake.

I tillegg til en spennende historie kan Las Palmas utnevnes som den eneste storbyen i Europa med et helårsklima som er perfekt hvis målet er at du skal gå med flip floppers og shorts. Du er jo tross alt betydelig lenger sør enn Marrakech.

Las Palmas passer for alle!

las palmas paseo las canteras

Det er plass til alle på storslåtte Paseo Paseo las Canteras og stranden i Las Palmas

Det er mulig jeg tar feil, men det føles som at det er mange gamle mennesker i Las Palmas. Med gamle tenker jeg på pensjonister. Ikke at det gjør noe, men har du et slags Magaluf på Mallorca i ditt indre øye, så er det nok feil destinasjon. Her i Las Palmas er det liksom ikke feil å be om Ketchup-song på baren nær strandpromenaden.

Undertegnede har i alle fall vokst fra Magaluf, og konkluderer med at Las Palmas er en by som har rom for alle. Ungdommene som vil ha sol, bad og fest finner nok av muligheter. Barnefamiliene har sine steder og voksne på tur får det også bra. Las Palmas er stort nok for alle. Denne mixen av folk bidrar dessuten til en trivelig atmosfære.

Noen lurvete områder finnes naturligvis, og du finner selvsagt også godt fordrukne skandinaver på pubene rundt Parque Sant Ana hvis det er det du leter etter. Her fikk jeg en liten deja voux av Torrivieja i Spania.

På selve plassen (Parque Sant Ana) møter du dessuten byoriginalene. Men plassen byr også på et torg hvor det ofte er festivaler og moro, og under karnevalet i februar er det her man samles for show og underholdning.

las palmas lolita pluma

Lolita Pluma var en av byorginalene som vanket på Parque Sant Ana. Ingen var mer glad i dyr enn henne! Og statue ble det også.

Rimelig nok og mer enn stor nok!

Las Palmas er ingen dyr by å feriere i. Den er heller ikke superbillig. Den universelle regelen om at hvis du går dit de fastboende går, så før du varene rimeligere enn der turistene valfarter, i dette tilfellet langs strandpromenaden, gjelder også her. En fordel med at Las Palmas er en «storby» er at du slipper restauranter som kun tilbyr hamburgere, pizza og toast, ref. resten av Gran Canaria. Det finnes hundrevis av restauranter og heldigvis få McDonalds og Burger King.

Det første du oppdager hvis du ikke bare slanger deg på stranden, er at Las Palmas er en laaaang by. Du går for eksempel ikke frivillig fra stranden Playa de las Canteras til Gamlebyen. Ta heller buss 1 (teatro-linjen) eller en taxi. De hvite drosjene er allestedsværende og koster en brøkdel av hva drosjene i Oslo gjør.

las palmas san juan 1

Bydelen San Juan i Las Palmas er fargerik, men antagelig har du mest glede av å se den på avstand...

For til Gamlebyen skal du. Ikke bare har de det gamle markedet Mercato Vegueta Fotografi hvor du kan se og kjøpe lokale produkter. Gamlebyen har også en rekke museer og en flott katedral Fotografi. Dette er attraksjoner du bør få med deg. Og mange av de beste restaurantene er her. Fra Gamlebyen går dessuten den flotte gågaten Calle Mayor de Triana med alle sine butikker (og en av få hyggelige irske pubene i byen). Gaten kalles gjerne bare for Triana og er en drøm for shoppingglade turister.

flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Las Palmas - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Hva skal man ta seg til?

Strandpromenaden Paseo las Canteras Fotografi går langs Europas flotteste storbystrand. Ingen tvil om det. Det er som om en større utgave av Aker Brygge skulle vært modellen for området rundt. Og stranden er enorm, og sanden er finkornig og bølgene dundrer inn fra åpent hav. Her kan man slappe av, bli brun både utvendig og innvendig, og bare nyte livet. Området rundt flyter over av hoteller og hosteller av god kvalitet, og det er nok av spisesteder som har god kvalitet.

Som nevnt over må man inkludere et besøk til Gamlebyen. Både for å få en genuin tapas-middag eller lunsj, og for å få med seg en dose severdigheter. Gamlebyen minner på mange måter om områder i Barceona og bo-områdene rundt Gamlebyen gir assosiasjoner til Kardemommeby. Bare at det ikke er tyvene Kasper, Jesper og Jonatan som du antagelig møter hvis du reker rundt der alene på kveldstid.

las palmas estadio de gran canaria

Stadion i Las Palmas er storslått og et storlag verdig! Det ligger et stykke utenfor byen, så ta taxi!

Liker du fotball er en langweekend til Las Palmas helt topp. Du bestiller enkelt billetter på nett. Vel, ikke helt enkelt da, hvis du ikke er en kløpper i spansk og gjør bestilling av billetter via din mobiltelefon slik jeg gjorde. Men takket være ypperlig service av hotellpersonalet på AC Hotell Fotografi (som anbefales på det varmeste) fikk jeg printet ut billetter til storkamp med Sevilla. Det er kun kamper mot Real Madrid og Barcelona du bør være redd for at det skal være utsolgt for billetter. Eller de gangene Tenerife også spiller i samme divisjon. For med unntak av Tenerife er det nemlig ikke så enkelt for supportere fra de andre bortelagene å komme seg til og fra Las Palmas.

Og har du med en partner som ikke liker fotball, så vit at shoppingmulighetene i Las Palmas ikke står tilbake for noe. Triana-gaten Fotografi nær Gamlebyen er nevnt. Jeg vil også legge til gaten Avenida Mesa u Lopez som ligger midt mellom fantastiske Playa de las Canteras og Gamlebyen. Her finner du varehusene og motebutikkene. Selvsagt også El Corte Ingles. Og en versjon finnes på begge sider av gaten, hvis jeg ikke så dobbelt.

For gutta (som blir tvunget med), så vit at det finnes en Ducati-butikk (herlige motorsykler) bare noen steinkast unna. Adressen er Calle Juan Duran Gonazales nr 4.

Hva er det egentlig med spanske menn og små hunder?

las palmas calle mendizabal

Jeg tok min tur til Gamlebyen søndag formiddag, og hva er det jeg ser? Jo, en armada av spanske menn på tur med små hunder. Du ser dem i alle aldre og over alt, (jeg snakker om mennene altså). Ruslende på tur med sine små vovser. Ikke mye toreador og macho over dette. Kanskje er det en unnskyldning for å komme seg ut og ta en kaffe, (les øl og vin), med de andre hundeluftende gutta?

Denne innledningen var en liten digresjon. Poenget er at Las Palmas er et ypperlig sted for å finne en helt «spesiell» bar eller utested hvor du skal se på folkelivet og komme i prat med noen lokale folk. Kanskje finner du et sted som Bodegon Biberan som byr på et helt spesielt «musikalsk interiør». Beliggenheten er i den ubetydelige lille gaten Calle Pedro Castillo Westerling 15, ikke langt fra Playa de las Canteras.

Det sprøeste på turen?

Noe rart opplever man på alle reiser. I dette tilfellet var nok mannen i lysegrå joggebukser som lot siste dråpe i buksa gå på flyplassens urinal det sprøeste. Når sånt skjer er slett ikke lysegrå joggebukse tingen. Samtidig med at mannen oppdaget fadesen, så ble det meldt i høytaleren at det var boarding på flyet. Nå var gode råd dyre, og den improviserte løsningen var å skru på håndtørreren, og deretter balansere på ett ben i et forsøk på å presse joggebuksen og underlivet opp mot varmluftsuttaket. Dette var i sannhet et underlig skue.

Oppsummering av weekend til Las Palmas

Ettermiddagsflyet til Las Palmas fredag (fløy med Norwegian) er et OK valg. Direkteruten tar i overkant av fem timer. Noe skal man lide for å møte solen utenom sommermånedene. Men for meg blir det litt for sent å gjøre noen sprell når man ankommer Gran Canaria i 2300-tiden for så å skulle innlosjere seg på et hotell snaue tretti minutter med drosje unna flyplassen. For en 20-åring er det helt sikkert annerledes. På den annen side er vi gamlingene antagligvis mye tidligere oppe neste morgen og rekker mange ting før ungdommene er tilbake i våken tilstand.

Jeg tok SAS hjem middagstid på mandagen (for å få direktefly), og fikk dermed mye ut av den dagen også. Alt i alt så ga turen ganske mye valuta med tanke på at folk flest kun trenger en fridag (i dette tilfellet mandagen). Selv om flyturen er lang, så er flybilletten billig. Gjør flyturen ned til en hyggelig opplevelse, så anbefaler vi Reiseplaneten faktisk Las Palmas også for en langweekend!

flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Las Palmas - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Tenerife-guiden!

  • Tenerife

    Tenerife er den største av alle kanariøyene og er kanskje mest kjent for vulkanfjellet Teide, som er det høyeste fjellet i hele...

  • Tenerife Fly

    Det er to flyplasser på Tenerife. Den viktigste flyplassen for turister, og da gjerne charterturister, heter Tenerife South...

  • Hotell på Tenerife

    Tenerife er en stor og populær ferieøy, så naturligvis bugner det av hotell her. Og det er ikke bare familiehoteller med...

  • Tenerife Bli kjent

    Før Spania invaderte Kanariøyene bestod disse øyene av forskjellige kongedømmer. Tenerife var den siste øya som kom under spansk...

  • Spise på Tenerife

    Noe av det morsomste med å reise er å oppleve den lokale maten. I alle fall synes de fleste det. Men du kan, hvis du vil, spise...

  • Tenerife Shopping

    Kanariøyene er nær sagt et taxfree-område, og et fravær, eller sterk reduksjon av moms og andre skatter, gjør at du ofte finner...

  • Tenerife Sport

    Tenerife er som Spania ellers et sted hvor idrett generelt blir høyt verdsatt. Naturlig nok vil vannsportaktiviteter som surfing,...

  • Tenerife Attraksjoner

    Tenerife har mange attraksjoner i kraft av sine omgivelser, vi tenker da på vakker natur og flotte strender. Vi anbefaler alle å...

  • Tenerife Med barn

    Barn er svært velkomne på Tenerife. Og barna trives garantert på denne ferieøya. Eneste unntaket er hvis barna dine misliker...

  • De beste strendene på Tenerife

    Mange av de som kjenner Kanariøyene godt hevder at Tenerife har bedre strender enn f.eks. Gran Canaria. Årsaken kan antagelig...

  • Klima på Tenerife

    Tenerife har to klimatiske soner. Sørlige Tenerife har et tørt og solrikt klima, noe som setter sitt preg på naturen. Nordlige...

  • Reiseartikler om Tenerife

    Tenerife er en feriefavoritt og mange forbinder denne spanske øya med kun strender og sol. Men Tenerife har mye mer å by på. Les...

  • Tenerife Kart

    Dette er et interaktivt kart over Tenerife. Du kan zoome større eller mindre ved å bruke ikonene på kartet. Klikk på de røde...

  • Tenerife Leiebil

    Tenerife er den største av Kanariøyene og egner seg perfekt for utflukter med bil. Her er nemlig flotte bortgjemte strender, og...