• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Drikk kaffe som en italiener

roma caffe trastevere

Italia har regler på alt. Ikke minst når det gjelder kaffedrikking. De har for eksempel regler for når de mange ulike smaksvariantene kan drikkes.



Ikke avslør deg selv som den uvitende turisten allerede på første cafébesøket, men lær deg grunnreglene for god kaffedrikking i Italia. 

Og husk at det fortsatt ikke er sosialt akseptert å vandre rundt mens man drikker kaffe fra pappkrus i Italia. Ulikt hva vi gjør eller i Europa og for eksempel USA. Men så er heller ikke Starbucks å finne rundt hvert eneste gatehjørne.

Husk også at dersom du stikker innom en cafè, (kalles gjerne bare for "Bar" i Italia), så går du først til kassen og bestiller den kaffetypen du skal ha. Så betaler du og får kvittering. Så går du til barristaen og gir kvitteringen og sier hva du bestilte.

I de finere kaffehusene så serveres det ved bordene med påfølgende regning etter på. 

Caffe Latte og Cappuccino hører frokosten til.

  • Bestill aldri caffè Latte etter kl 1200 på formiddagen. Og bestill aldri Cappuccino eller caffè Latte til et måltid. Må du absolutt ha noe til maten, så bestill en Macchiato eller vanlig caffè. Det er med andre ord macchiato (eller schiumato som er macchiato med litt melkeskum) som er akseptert til ettermidag og kveld.
  • En espresso i Italia kalles gjerne for Caffè. Hverken mer eller mindre.
  • Caffè Americano er kaffe tilført ekstra varmt vann for å redusere litt på den sterke kaffesmaken.
  • Corretto er kaffe servert med likør, f.eks. Sambuca, Amaretto eller Grappa. Ikke i samme kopp selvsagt. Likøren kommer i eget glass.
  • Ristretto er en liten "shot" med sterk svart kaffe.

Italiensk kaffekultur har aner langt tilbake i tid. Kaffe var først ansett å ha medisinske virkninger. Etter hvert ble kaffe tilgjengelig til allmenn forlystelse og en daglig kopp var noe alle måtte ha.

Venezianerne foretrakk allerede for flere hundre år siden å drikke sin kaffe mens de diskuterte siste sladder og nyheter med gode venner. Ikke ulikt hva som skjer den dag i dag.



Venezia var først ute med kaffehus!

venezia cafe florian

Det første kaffehuset i Venezia åpnet i 1683 (ved Piazza San Marco) og etter hvert var det mer enn 200 kaffehus langs med kanalene i byen. Det eldste kaffehuset som fortsatt er i virksomhet er berømte Caffé Florian som åpnet 29. desember 1720 og som naturligvis også ligger ved Piazza San Marco. Navnet har kaffehuset fått fra sin første innehaver, Floriano Francesconi.

Caffé Florian ble berømt fordi det var det eneste kaffehuset som på den tiden aksepterte kvinnelige gjester. Fra Venezia spredte kaffepopulariteten seg til Torino, Roma, Sicilia og Napoli. Også nasjoner som England, Frankrike og Østerrike fikk sin smak for kaffe fra Venezia.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kilde: https://www.thedailymeal.com