• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shopping i Parma

parma cassa di risparmio 1

Parma er en velstående by, og det kan se ut som et flertall av de mange elegante utgavene av byens innbyggere elsker å tilbringe ettermiddager og helger med å vandre rundt på jakt eller klær eller gaveartikler i byens mange koselige smågater.

Som i en rekke andre byer i Italia, finner du også i Parma de beste stedene for shopping i og rundt byens historiske sentrum. Det er mange gågater i Parmas historiske sentrum, ofte belagt med brostein, og omkranset av fargerike hus.

Langs med hovedgaten Via G. Garibaldi, som blant annet passerer forbi Operahuset Teatro Regio og Basilica di Santa Maria della Steccata, finner du flere butikker. Den beste shoppinggaten for folk flest er antagelig Via Cavour som går parallelt med Via G. Garibaldi.

Start fra gaten Via Goffredo Mameli rett sør for basilikaen og følg Via Cavour nordover. Her bugner det av klesbutikker, både internasjonale kjedebutikker og mer lokale spesialbutikker. Følger du Via Cavour hele veien til domen (ligger ved Piazza Duomo, hvor ellers?) så vil du også finne Kiehl's, en svært kjent kosmetikk og apotekforretning, og ikke minst den gamle bokhandelforretningen Fiaccadori.

Via della Repubblica er en annen flott shoppinggate i Parma. Og her i nummer 8 finner du en elegant Max Mara-butikk. Damer bør løpe og kjøpe (hvis de har råd). Max Mara har sitt hovedkontor i Reggio Emilia som jo er regionen Parma tilhører.

Husk å stikke innom Piazza Steccata hvor finner flere gamle historiske butikker. Ligger rett bak Basilica di Santa Maria. Liker du å gå på skattejakt etter gamle antikviteter så besøk distriktet rundt Borgo Giacomo Tommasini og gaten Via Nazario Sauro.

Outlet i Parma

Holder det ikke med butikker i Parma by, så ta turen til landsbyen Fidenza hvor du finner flere outlett-butikker. Det er stedet hvor du kan få kjøpt haute coutoure og merkeklær til sterkt nedsatte priser. Fidenza ligger ca. 30 kilometer unna Parma, i retning Milano. Du tar enkelt tog, buss eller bil til Fidenza.

Suvenirer i Parma

Fra Parma kjøper nok de aller fleste med seg parmaskinke og ost, f.eks. en Parmigiano Reggiano. Dette er jo gaver som alle ønsker seg, og dessuten er det jo matprodukter med holdbarhet. Vinen du kjøper må selvsagt være en Lambrusco-vin eller en flaske sprudlende Malvasia. Ellers er Acqua di Parma, byens egen parfyme, noe mange tar med seg.

Markeder i Parma

Hver torsdag er det antikvitetsmarked i Strada d'Azeglio. Her er det absolutt mulighet å finne noe gammelt og unikt.

Generelt om shopping i Parma

Husk at Parma er en genuin by som ikke er laget for turister. Det vil si at typiske italienske tradisjoner følges, herunder siesta, som gjerne holdes mellom klokken 1330 og 1530. De fleste butikker åpner kl 1000 og stenger 1930, men da selvfølgelig med avbrekket for lunsj midt på dagen. Dessuten holder flere butikker stengt mandager frem til ettermiddagsøkten.

Større butikksentre og noen kjedebutikker avviker fra de tradisjonelle åpningstidene i Parma.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reisetilbud

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!