Forsidebilde SurfersBeach

Verdens største restauranter

TheRoyalDragoonRestaurantBangkok

Noen ganger er de beste ferieopplevelsene hentet fra restaurantbesøk. Og noen ganger gir store restauranter større opplevelser også. Og større restauranter enn disse er vanskelig å finne. Men, hva som nå skjer med restauranten i Damaskus grunnet krigshandlinger er ikke godt å si.

Damascus Gate har et kjøkken på 2500 kvadratmeter!

Damascus Gate har nå tatt over tronen som verdens største restaurant med sine smått utrolige 6014 plasser. Restauranten befinner seg i Damaskus (Hovedstaden i Syria) og har i høysesong 1800 mennesker ansatt i restauranten. Kjøkkenet er på 2500 kvadratmeter og spisesalene dekker 54000 kvadratmeter. Her er det ikke spart på noe.

Kanskje ikke så rart at prosjektet kostet mellom 400 -og 500 millioner kroner? Maten du får servert er hovedsaklig fra det kinesiske kjøkken og det indiske kjøkken. Og maten skal visstnok holde høy klasse!Royal Dragon i Bangkok

Tar du turen til Bangkok så er det verdt å få med seg et besøk til den kjempestore sjømatrestauranten Royal Dragon Restaurant, som en gang tronet på toppen som verdens største restaurant. Her er show i form av tradisjonelle danseforestillinger, kelnere og servitører som flyr i luften, eller går på rulleskøyter samt oppvisning i Thaiboksing.

Adressen er Bangna Trad Road litt øst for kjente Sukhumvit Road. Det er sittesplasser til ca 3000 gjester og menyen spenner fra lokale retter til japanske og europeiske spesialiteter. Med andre ord er det noe for alle! Mat i Thailand er godt!

 

West Lake Restaurant – verdens største kinarestaurant

Verdens største kinarestaurant befinner seg naturlig nok i Kina, nærmere bestemt i byen Changsha, og heter West Lake Restaurant. Opp til 5000 gjestene blir traktert av en stab av over 1000 fullt ut drillede kelnere, kokker og hjelpere, som nærmest med militær presisjon sørger for at alle får det de har bestilt. Og som på alle genuine kinarestauranter kan du få alt! Hva med levende fisk, slange eller den alltid nærværende tofu? Du kan velge mellom et enormt antall forskjellige retter, og skulle du spist en ny kyllingrett hver dag, så hadde du allikevel blitt her i årevis!

Changsha er forøvrig hovedstaden i Hunan-provinsen som ligger i Sør-Kina og byen har i ca 6 millioner innbyggere. Changsha ligger ved Xiang-elven, en sideelv til Yangtsekian. West Lake Restaurant finner du ved Jinma Restaurant City, Xihulou Jiu Jia.