Forsidebilde SurfersBeach

Etiopia FlaggHovedstad: Addis Abeba
Folketall: 76,511,887
Tidsforskjell fra Norge: + 1 time vintertid, + 2 timer sommertid
Valuta: Birr (ETB)
Språk: Amharisk, tingrinsk og engelsk(m.fl)
Nasjonaldag: 28. mai
Religion: Kristendom, Islam
Landegrenser: Djibouti, Eritrea, Kenya, Somalia og Sudan
Styreform: Republikk
Klima: Tropisk klima med store klimatiske variasjoner fra lav- og høyland.Etiopia og landets historie

Etiopia står i særstilling i afrikansk sammenhang, da det er det eneste landet på hele kontinentet som aldri har vært kolonisert av europeere. En av grunnene er nok at det ligger isolert til i kupert fjellterreng på Afrikas Horn. Det er også verdens nest eldste kristne land (etter Armenia) og her finner du noen av verdens eldste kristne kirker.

Etiopia er en av verdens eldste nasjoner, og Afrikas nest mest folkerike land, som lenge var kjent som Abyssinia. Tross hungerskatastrofer og brutale diktatorer har landet befolkning doblet seg de siste 20 år.

Landets smått legendariske keiser Haile Selassie bidro til dannelsen av Organization of African Unity i 1963, som ble erstattet av African Union i 2002, og denne unionen har fortsatt sitt hovedkvarter i Addis Abeba. Også FNs økonomiske kommissariat for Afrika har sitt hovedkvarter her. Etiopias økonomi er basert på eksporten av kveg, gull og lærprodukter, men først og fremst etiopiske kaffebønner, som regnes i den absolutte verdensklasse og selges verden over.

Etiopia som turistdestinasjon

Etiopia er ikke akkurat noe typisk turistdestinasjon for europeere, men landet har nok av attraksjoner som i det minste gjør dette til et høyst interessant reisemål for de med historisk interesse.

Som turist burde du få med deg de hellige byene Aksum og Lalibela, sistnevnte kjent for sine ubeskrivelige kirker som er hogget rett inn i fjellet. Ikke glem at Etiopia er et svært fattig utviklingsland, og også for turister er det fortsatt langt opp til den standard av komfort og hygiene du kan forvente, med unntak av på de beste hotellene i Addis Abeba. Det er likevel en svært spennede destinasjon, som utvilsomt vil gjøre dypt inntrykk på deg.Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.