Forsidebilde SurfersBeach

Kingda Ka utenfor New York er verdens farligste berg- og dalbane

New York Kingda Ka

Kingda Ka - kanskje verdens råeste berg- og dalbane. I alle fall er det den farligste.  Det er i alle fall vanskelig å tenke seg noen verre!

Det er nå en gang slik at vi stadig vekk hører at det største, raskeste, farligste, beste og største finnes i USA. Og når det gjelder Berg- og dalbaner stemmer dette. Og best av alt, et besøk til en slik kan fint kombineres med storbybesøket til New York!Foto: Kingda Ka" by Dusso Janladde - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.


139 meter høyt og 206 kilometer i timen!

Stedet er Six Flag Great Adventure og attraksjonen heter Kingda Ka, og dette er etter sigende både den høyeste og den raskeste berg- og dalbanen i verden. Kingda Ka har sitt høyeste punkt 139 meter over bakken, noe som gir et fall på hele 127 meter og en toppfart på 206 kilometer i timen. Mest imponerende er nok aksellerasjonen. Du går fra 0 til 206 kilometer i timen på 3,5 sekunder.

Ulykker med Kingda Ka

Er du av den litt lettskremte typen er kanskje ikke Kingda Ka noe for deg? Allerede noen måneder etter åpningen i mai 2005 oppsto det feil med Kingda Ka. Heldigvis var det ikke passasjerer med, da uhellet skjedde i en testkjøring. Etter reåpningen var køene for å oppleve verdens største berg- og dalbane mindre. I mai 2009 ble Kingda Ka truffet av lynet, og dette påførte banen betydelige skader.

Stort sett hele 2009 var Kingda Ka nede, men alt var klart for full trøkk på nytt i 2010. Er du usikker på Kingda Ka, så er trøsten at Six Flag Great Adventure har en rekke andre berg- og dalbaner i tillegg til mengder av andre attraksjoner. Dette er faktisk den største Six Flag-parken i USA.Komme hit til Kingda Ka og Six Flags

Adressen til parken er 1 Six Flags Boulevard, Jackson, i New Jersey. Det er ingen problemer å komme seg hit fra f.eks. New York. Avstanden er ca 110 kilometer. Det går ekspressbusser fra New York City, f.eks. fra Port Authority Bus Terminal, en terminal som befinner seg et lite kvartal fra Times Square, mellom 8th og 9t. Avenue og 40th og 42nd Street. Dette er forøvrig den travleste busstasjonen i USA!  Du kan også ta leiebil.

Skriv ut kart til Kingda Ka her!

Kjekt å vite om Kingda Ka

Minimumshøyden for å kjøre Kingda Ka er 137 centimeter og antall G-krefter du vil kjenne er 5,1. Hele opplegget tar ca 60 sekunder, men effektiv  kjøretid er halvparten. Men vi kan garantere at dette blir en av dine mest nervepirrende minutterer uansett! 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reisetilbud

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!