Forsidebilde SurfersBeach

Hvordan reise trygt som turist?

Garda Special Branch Bodyguard

Det er kun de færreste av oss som oppsøker direkte farlige reisemål, så det skulle kanskje bare mangle at man ikke er redd for å reise. Men det er et faktum at det finnes utrygge reisemål, f.eks. i enkelte områder i storbyer eller i regioner preget av dysfunksjonelle samfunn. (Foto: Wikimedia)



For å hjelpe den som vil reise tryggere, og rett og slett gi noen gode råd presenterer vi her tipsene til Shawn Engbrecht, president i CASS Global Security.  Mr. Engbrecht har følgende råd til den som vil reise trygt:

Se deg rundt!

Ikke fokuser all oppmerksomhet på din mobiltelefon eller f.eks. et kart. Husk å observere omgivelsene fra tid til annen. Mange kjeltringer er spesielt på utkikk etter folk som går med nesa ned i mobilen.

Ikke gjør deg til et enkelt bytte.

Dette betyr f.eks. at du skal unngå å gå med lommebok i baklomma, dyre vesker hengende over skulderen. I enkelte områder er det heller ikke spesielt lurt å se for turistaktig ut. Det er bedre å se ut som en som "tilhører" området.

Planlegg reisen

Folk som virrer rundt på busstasjoner, jernbanestasjoner eller lignende kan lett bli ofre for svindel og kriminalitet. Har du planlagt litt på forhånd vil du opptre med mer sikkerhet og målbevissthet.

Snakk med lokalbefolkningen

Besøker du storbyer hvor du absolutt ikke er kjent, så snakk med lokalbefolkningen (eller hotellbetjeningen) hvor man bør gå og ikke gå.

Ha en "give away"

I enkelte byer med spesielt høy kriminalitet er det slett ikke umulig å ha på seg en lommebok med noen få hundrelapper i lokal valuta eller dollar. Dette er da penger man gir hvis man blir ranet. Den som stjeler penger har interesse av å få det hele unnagjort så raskt som mulig. Og det er bedre å gi noen penger, enn å havne i trøbbel med en (kanskje) bevæpnet tyv.

Begrens livet på sosiale medier

Husk også at dersom du bretter ut ferielivet i sosiale medier så vil folk "der hjemme" også vite at du bortreist. Med andre ord en ypperlig anledning for en ubuden gjest å foreta en visitt i leiligheten din.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kilde: businessinsider.com