Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Finland

Reisemålsguider og destinasjonsinformasjon finner du nederst

Hovedstad: Helsinki
Folketall: 5,238,460 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: + 1
Valuta: euro (EUR)
Offisielle språk:
Finsk og svensk
Nasjonaldag: 6. desember
Religion: Protestantisk kristendom
Landegrenser: Norge, Sverige og Russland.
Styreform:
Republikk
Klima: Store deler av Finland har såkalt fastlandsklima. Om sommeren gir høytrykkene fra øst ofte et varmere og mer stabilt ferievær med flere soltimer enn i Norge. Vinteren er til gjengjeld kaldere.

Finland flagg

Helsinki_150 Finland og landets historie
Siden 1200-tallet har Finland nesten konstant blitt hundset og styrt av svensker eller russere, og opplevd invasjoner og hungersnød, men i 1919 ble Finland endelig en selvstendig republikk. Finland har en befolkning på rundt 5,3 millioner, og regnes som et av verdens frieste og fredeligste land, med noen av verdens lykkeligste innbyggere.

Finland er medlem av NATO, og sluttet seg til EU i 1995. Finland har svært få innvandrere, bare 2,3%, og de fleste av disse er fra nabolandene.

Finland som turistdestinasjon
Til tross for at Finland grenser til Norge, er det forbausende få nordmenn som kjenner noe særlig til landet. Det er den naturligste ting i verden for oss å ta en helgetur til London eller København, men sier du at du skal til Helsinki, får du ofte responsen "Hva i all verden skal du der?" .

Finn billigste hoteller i Finland med markedets største og beste søkmotor for hoteller! Klikk på lenken for å velge by. Enklere og billigere får du det ikke!

Men Helsinki er en fin og avslappet hovedstad uten de store hordene av turister. Her er russisk-ortodokse kirker med løkkupler, du har Tallinn en times båttur unna og Russland et par timers kjøring unna. Nordover har du hundrevis av kilometer med innsjøer og skog i ett ellers flatt landskap. De eneste høye fjellene finnes helt i nord ved grensen til Norge.

I likhet med Drøbak, gjør også finnene krav på å være Julenissens hjemsted, med eget nisselandsby og fornøyelsespark ved Rovaniemi, nær polarsirkelen. At Mummitrollet er finsk, kan vi derimot ikke nekte for, og det er en egen Mummidal-park ved Turku.

Det finske klimaet er ikke ulikt det norske, men her er det flere soldager enn noe annet nordisk land, og Finland viser seg fra sin aller beste side i sommermånedene. Det er lett å komme seg rundt i landet; både tog- og rutebussnettet er godt utbygd, effektivt og pålitelig. Veiene er også fine, men kanskje ikke så fristende å gi seg i kast med i vintermånedene.

Våre destinasjoner i Finland

Helsinki

Tampere

 

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.