Forsidebilde SurfersBeach

dubai shopping

UAE FlaggHovedstad: Abu Dhabi
Folketall: 4,444,011
Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer ved sommertid i Norge, + 3 timer ved vintertid 
Valuta:
 Dirham (AED)
Offisielt språk: Arabisk
Nasjonaldag: 2. desember
Religion: Islam
Landegrenser: Oman og Saudi Arabia
Styreform: Føderasjon av sju emirater
Klima: ørkenklima, kjørligere i de østlige fjellene.


De Forenede Arabiske Emirater og landets historie

De Forenede Arabiske Emirater er en føderasjon av syv stater beliggende sørøst på den Arabiske Halvøy, og består av Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Quwain. Føderasjonen ble til i 1971, og er uten tvil den mest avslappende, vestlig pregede og gjestfrie av alle Gulfstatene.

Den største byen og hovedstaden er Abu Dhabi, men det fremste målet for turister er Dubai. Selv om det offisielle språket er arabisk, snakker nesten alle engelsk.De Forenede Arabiske Emirater som feriedestinasjon

Emiratene er et ypperlig sted for shopping, da de ikke har noen moms på varene sine. Dermed er vanligvis også importerte varer vesentlig rimeligere enn i Europa, og produkter av gull er nesten alltid et varp. Det er utallige markeder og shoppingsentere, som vanligvis holder åpent fra 09 til 23.

Emiratene har lange flotte sandstrender og en langt fremskreden teknologi og hypermoderne hoteller i en fascinerende sameksistens med middelalderske markedsplasser og strenge muslimske verdier, og en endeløs ørken med kameler og beduiner noen kilometer unna. Unn deg en ørkensafari med kameler, magedanserinner, sanddyner og kebabgrilling under stjernehimmelen.

Det er ikke så lett å komme seg rundt innenfor Emiratene. Jernbane finnes ikke, og de mange lokale busselskapene hverken korresponderer eller samarbeider. Du kan leie bil og kjøre selv på ypperlige veier, men de andre sjåførene er nesten uten unntak råskinn bak rattet.

Du kan reise til Emiratene når som helst på året, da klimaet alltid er varmt og tørt, men det er upraktisk å reise hit under fastemåneden ramadan, da alt er vanskeligere tilgjengelig. Det er store forskjeller innenfor de ulike Emiratene, og Sharjah er for eksempel mye mer strengt islamsk og alkohol er totalforbudt, også for turister. 


reisemannRelevante reiseartikler om reisemål i Forenede Arabiske Emirater

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.