Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Irland

Hovedstad: Dublin
Folketall: 4,109,086 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge (sommertid): - 1
Valuta: euro (EUR)
Offisielt språk: Engelsk og Irsk (gælisk)
Nasjonaldag:
Saint Patrick's Day, 17 March
Religion: Katolsk kristendom
Landegrenser: Storbritannia
Styreform: Parlamentarisk-demokratisk republikk
Klima: Temperert og maritimt, moderert av Gulfstrømmen. Milde vintre, forholdsvis kjølige somre.

Irland

Irland og landets historie
Irland har en lang og turbulent historie bak seg, fra druidenes tidsalder og St.Patrick, til vikingene som stadig raidet øya, og grunnla flere av de største byene, som Dublin og Cork. Deretter fulgte en lang periode under engelsk styre, før det i 1922 oppsto Den Irske Fristaten, som etterhvert skiftet navn til Eire eller Irland.

Irland var lenge et av de fattigste landene i vest-Europa, men økonomien eksploderte på slutten av 1980-årene. Teknologien blomstret, turismen tok seg voldsomt opp, og Irland er nå et av EU-landene som har hatt sterkest økonomisk vekst og regnes blant verdens beste land å bo i.

Irland som feriedestinasjon
Det er mye å se og gjøre i Irland, selv om de fleste vil kategorisere det irske folket som den største attraksjonen. For selv om det har blitt en klisjé, så er irene et usedvanlig utadvendt og jovialt folk som er enkle å komme i prat med, ihvertfall hvis du bestiller en pint av deres elskede Guinness på en av de utallige pubene.

Irland er mer enn Dublin. Få også med deg noen av de storslagne gamle slottene og klostrene, som Blarney Castle i Cork og Glendalough sør for Dublin. Det venter også fantastiske naturopplevelser ved for eksempel Moher-klippene, Dingle-halvøya og Aran-øyene.

Det er svært lett å komme seg rundt i Irland. Det er ikke en stor øy, og alt er innenfor noen timers kjøring. Bussene er billigere, mer praktiske og går oftere mellom byene enn den ikke fullt så utbygde jernbanen. Mange velger å heller oppleve Smaragdøya på egen hånd i sitt eget tempo, enten i leiebil eller fra sykkelsetet. Husk at Irland har venstrekjøring, men utenfor byene er det lite trafikk på landeveiene i den grønne irske naturen. Irland lever selvsagt best opp til sitt tilnavn Den grønne øya i sommerhalvåret.


Våre destinasjoner i Irland

Dublin


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.