Forsidebilde SurfersBeach

Helsprøtt besøk på Maeklong Railway Market

bangkok maeklong station

Den lille stasjonsbyen Mae Klong (også kalt Samut Songkhram) ligger drøye 70 kilometer - og med det en drøy times biltur, eller en totimers togtur - sydvest for Bangkok.

Photo: "Maeklong station" by kamezukakofun - 投稿者が撮影. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Midt i byen, ikke langt fra togstasjonen, finner du et av de rareste markedene du kan finne. Fire ganger til stasjonen og fire ganger fra stasjonen, til sammen åtte ganger om dagen, må selgerne stoppe all handel, skyve unna stoler, bord og salgsvarer, og vente på at et enormt tog kjører tvers gjennom markedet.



Markedet er enormt stort og tiltrekker seg naturligvis skuelystne turister fra hele verden. Seansen minner oss om en teaterscene, hvor selgerne på markedet opptrer som scenearbeidere som med erfaringens klokskap flytter saker ting på akkurat riktig sted og til akkurat riktig tidspunkt.

I tillegg til den lettere bisarre situasjonen som oppstår som følge av at toget kjører tvers gjennom markedet, så kan du selvfølgelig også gledes over alt du kan kjøpe her. Maeklong Railway Market byr på filmer, klær, frukt og grønnsaker, all slags kjøtt og sjømat, både og levende og død, suvenirer og mye mer.

Så mange varer, så mange mennesker og så stort tog. Kan dette gå bra? Som regel gjør det jo det, med noen få millimeter klaring.

Kartet viser hvor du finner byen Mae Klong utenfor Bangkok i Thailand

{googleMaps addr="Mae Klong, Thailand"
width=100% height=300 zoom=8 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.