Forsidebilde SurfersBeach

Hovedstad: Riga
Folketall: 2,259,810 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: +1
Valuta: Lat (LVL)
Offisielt språk: Latvisk
Nasjonaldag: Uavhengighetsdagen 18. november (1918)
Religion: Kristendom (luthersk, romersk-katolsk, russisk-ortodoks)
Landegrenser: Hviterussland, Estland, Litauen og Russland
Styreform: Parlamentarisk demokratisk republikk
Klima: maritimt og temperert, med relativt kjølige sommere og moderate vintre.

Latvia

Latvia og landets historie
Latvia er det midtre av de tre baltiske statene, og har en 1200-årig historie hvor landet har blitt slitt mellom Sverige, Litauen, Polen og Russland. Under 2.verdenskrig havnet Latvia under russisk styre etter den infamøse Ribbentrop/Molotov-avtalen i 1939, og landets innbyggere ble utsatt for etniske rensninger og massedeportasjoner før nazistene invaderte.

Siste halvdel av 1900-tallet ble den latviske delen av befolkningen undertrykt av kommuniststyret mens hundretusener av russere flyttet inn. I 1991 erklærte Latvia sin selvstendighet, og tre år senere var de siste russiske soldatene ute. I 2004 ble Latvia medlem av både EU og NATO.

Få land i Europa har hatt en kraftigere økonomisk vekst på 2000-tallet enn Latvia, som har innført flat skatt og nærmest full privatisering av all næringsvirksomhet.

Latvia som feriedestinasjon
Riga er kanskje den mest moderne metropolen av det tre baltiske hovedstadene, tross Europas største samling av art noveau-arkitektur. De andre mest besøkte stedene i Latvia er badebyen Jurmala og nasjonalparken Gauja med vintersportsstedet Sigulda. Skal du reise til Latvia, prøv også de små historiske landsbyene unna folkemengdene, hvor tiden tilsynelatende har stått stille i mange tiår.

Det er lett å komme seg rundt i Latvia, med et godt utbygd og rimelig bussnett og jernbane. Landets beskjedne størrelse gjør at ingenting ligger mer enn et par timers kjøring unna, og du kan rekke over mye på en langhelg om du går inn for det. Latvierne er et stolt folk med sterk nasjonalfølelse, og kan virke reserverte og vanskelige å komme i kontakt med. Men klarer du å bryte isen, er de svært gjestfrie og joviale. Latvia er et godt valg for byweekender og kan besøkes hele året, selv om landet viser seg fra sin mest sjarmerende side fra medio april til oktober.


Våre destinasjoner i Latvia

Riga

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.