Forsidebilde SurfersBeach

Londons Black Cabs best i verden

london black cab 

Londons drosjer er et kapittel for seg selv. Bilene er særegne (som mye annet i Storbritannia) og av gammel konstruksjon, men kan snu på femøringen.

Ikke alle Londons drosjer er sorte. Men de er spesielle for det!
Har du vært i London, så har du helt sikkert kjørt drosje der også. Og Londons taxier gjør inntrykk. For nå har de for tredje år på rad blitt blitt stemt frem til de beste i verden*, i følge den årlige taxi-undersøkelsen fra Hotels.com



Flesteparten av de reisende som stemte sa at Londons black cabs helt klart var deres favoritt sammenliknet med taxier fra andre land.

Til tross for at Londons taxier ble vurdert som de dyreste, scoret de imidlertid høyest i kategorier som vennlighet, rene biler, kvalitet på kjøringen og kunnskap om området. Her hjemme på berget var det trygghet som scoret høyest: I følge undersøkelsen sa alle som hadde tatt taxi i Oslo at de følte seg trygge i den norske hovedstadens drosjer. (Dette er ikke helt på linje med hva Oslo-folk selv mener....)

london cab
Ikke alle Londons taxier er sorte!

Londons taxier feide vekk konkurranse fra yellow cabs i New York og Tokyo. På de neste plassene kom Berlin, Madrid og Bangkok, i følge undersøkelsen fra Hotels.com.  Sistnevnte er jo kjent for sine tuk tuk taxier. Oslo kom langt ned på listen. En viktig årsak skal nok tilskrives det faktum at mange som deltok i undersøkelsen aldri har vært i den norske hovedstaden.

Å reise med drosje er en av de første erfaringene mange reisende har når de ankommer en ny by, så det er viktig for den engelske hovedstadens turistindustri at Londons taxier gjør et godt inntrykk på de besøkende.

Faktisk så er det å ta drosje fra flyplassen til hotellet den klart mest populære måten å komme frem på. Majoriteten (46%) av nordmenn foretrekker taxi når de reiser fra flyplassen til hotellet. 28% foretrekker å toget.

Den verdensomspennende undersøkelsen tok for seg variabler som renslighet i bilene, pris, kvalitet på kjøringen, kjennskap til området, vennlighet, sikkerhet og tilgjengelighet. Resultatene omfatter også:

Londons taxisjåfører er verdens vennligste: Med 8% av de totale stemmene fra hele verden, slo London de irske sjåførene (6%) om hegemoniet som verdens vennligste taxisjåfører.

Service uten et smil i Paris og New York: Tydeligvis med et mindre fokus på kundeservice, sier 12% at taxisjåfører fra Paris er de minst vennlige i verden.

Taxisjåfører i Roma er de verste bak rattet: Nesten en av ti (9%) reisende synes at drosjesjåfører fra den hovedstaden i Italia er verdens verste sjåfører når det gjelder kvaliteten på kjøringen.

Kjenn din by: Det kommer nok ikke som noen stor overraskelse at ”kunnskap om området” – en tøff kjentmannsprøve som alle Londons taxier må igjennom – sørget for at en tredjedel (36%) stemte frem Londons taxisjåfører som de som har best kunnskap om byen sin.

New York, New York: Til dere som er på vei til The Big Apple, behøver ikke vente lenge på en bil. En av fem stemte frem New Yorks taxier som de mest tilgjengelige i verden.

Betaler mye for sikkerhet: Som den store sammenlagtvinneren, ble også London stemt frem som den dyreste byen (39%) og den tryggeste (36%) når det gjelder taxi.
 
Alison Couper, Director of Communications, hotels.com , sier “Det er svært hyggelig å høre at London er blitt kåret til å ha de beste taxiene for tredje år på rad. Reisen til hotellet skal ikke bli en stressende affære, da en dårlig erfaring kan gi den reisende et negativt inntrykk av byen. “En vennlig, kunnskapsrik taxisjåfør bidrar til å gi et positivt førsteinntrykk og er en viktig del av alle lands turistindustri”.

Kommunikasjonssjef i Oslo Taxi, Lars Dolva, er fornøyd med å score høyt på trygghet: ”Å være trygg når man tar drosje i Oslo, er en selvfølge”, understreker han. ”Samtidig registrerer jeg at Londons Taxier scorer høyt på lokalkunnskap. Her har vi et meget godt eksempel på at utdanning av sjåfører og kunnskaper om sin by blir satt pris på av de reisende.” og legger til ”Selv om vi kan bli bedre her i hovedstaden, er det få som slår oss på tilgjengelighet: Vi har Europas største tettet av drosjer per innbygger.” avslutter han


 

* Inkluderer Europa, Midt-Østen, Afrika, Latin Amerika og Nord-Amerika (Ikke USA)

**Undersøkelsen ble gjennomført blant over 1900 reisende fra hele verden i perioden 11-28 mai 2010.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kate Hopcraft på +44 20 7019 2165 -  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.