Forsidebilde SurfersBeach

Spanias beste strender

Det er fullt mulig å reise på badeferie i Spania, uten å ta hele veien til Kanariøyene, eller for den saks skyld ta veien om andre øygrupper. Badesesongen er lang også på fastlandet, og det finnes plenty med gode strender langs kysten. Gjennom litt reasearch og diskusjon med Spaniakjennere har vi fått satt opp en liste med de beste strendene Spania har å by på ut fra dine feriebehov.

For gjennomsnittsturisten i Spania!

Ta turen til fantastiske Sevilla og reis de ca 140 kilometerne til Cadiz og La Barosa. Stranden her blir ikke sjelden stemt frem som den beste "all round-stranden" i Spania av spanjolene selv. La Barosa har fin hvit sand som strekker seg avgårde. Her er stranden naturligvis klassifisert med 'blått flagg' og i høysesongen passer staute livvakter på at ulykker ikke skjer.  Høysesongen er fra juni til september, men mest liv er det her i perioden juli og august. Selv tenåringene blir fornøyd da! Utenom sommerferiemånedene er det roligere.

På ene enden av La Barosa er det koselige sanddyner hvor voksne kan ligge litt for seg selv, men samtidig ha kontroll på eventuelle småtroll som bygger sandslott. Og vær og vind på stedet gjør dessuten at den sporty av oss kan finne frem vindsurfingsbrettet. Flyplasser i nærheten finner du blant annet ved Sevilla, Faro og Malaga.

 

For deg som vil blir bruuuuuuuuuuun!

Beach Mazagon SpaniaSevilla kan også være utgangspunkt for feriestedet Huelva og Playa de MazagonSevilla ligger kun ca 100 km unna. Dette er stranden vi foreslår til deg som vil være helt sikker på å komme tilbake til arbeidsplassen med den fineste brunfargen. Dette er nemlig et av de solsikreste og solrikeste områdene i Spania. Og stranden er fin og hvit, og innbyr til lange dager på horisontalen. Stranden er svært lang, og det skal ikke by på problemer å finne seg en fin plass som passer deg. Playa de Mazagon ligger syd i provinsen, mellom Huelva og Matalascanas.

Vil du sole hele deg, så vit at det er en nudistseksjon på stranden også. Og dersom du blir lei av å bare ligge på stranden, eller kanskje du blir litt solbrent, da kan du kanskje besøke Doñana National Park som ligger like i nærheten? Huelva er også et ypperlig utgangspunkt for å ta en dagstur til Portugal.

(Photo: David Prieto (cc-lisens) Flickr.  Her er Playa Mazagon, en herlig dagstur fra Sevilla.) 

For unge par, med eller uten små barn!

Fly til storbyfavoritten Barcelona og ta deg 130 kilometer nordøst langs kysten. Da kommer du til TamariuCosta Brava, som har en slags sjarme fra "gamle" tider, fra den gang Tamariu fortsatt «kun» var en fiskelandsby. Stranden er ikke stor, men akkurat slik den skal være for at man har full oversikt, uten at det blir påfallende trangt.

Utenfor lokker det turkise vannet til en svømmetur.  Rundt stranden finner du små koselige hoteller og restauranter med havutsikt hvor du kan nyte et bedre måltid. Høy musikk og pubkultur er ikke påtenkt her, og takk og lov for det. 

For musikkglad ungdom

At ikke alle norske ungdommer kommer seg til Benicasim, like nordøst for Valencia, er mer enn vi forstår. Her kombineres strandliv og musikkfestivaler. Den største festivalen er Benicasim aka FIB festival, som arrangeres årlig i midten av juli, med artister som Björk, Sonic Youth, The Stone Roses, Garbage, Suede, The Jesus and Mary Chain, The Charlatans, Tindersticks, Chemical Brothers, Oasis, The Cure, Kraftwork og Morrisey. Men byen nærmest syder av festivaler året rundt.

I gamle dager skal dette strandområdet visstnok ha vært tilholdssted for pirater. Nå er denne stranden på Costa del Azahar ypperlig for bading, flørting og deilig uteliv.  Fly til Valencia, som ligger kun 87 kilometer unna Benicasim.

 

For storbyelskere og kulturinteresserte!

La Concha i San Sebastian, helt nord i Spania, treffer bymenneskene midt i hjertet. La Choncha byr på kule barer og trendy mennesker, og byen San Sebastian er flott og severdig. Dessuten er det er nok av aktivitetsmuligheter og kulturaktiviteter i umiddelbar nærhet.

Bilbao ligger kun 100 kilometer vest for San Sebastian, mens Bayonne i Frankrike ligger 55 kilometer mot øst. Det er dyrt å leie parasoll på stranden, men så er du da også på fastlandsspanias beste bystrand. Kos deg med pintxos, som er navnet på den lokale tapasvarianten, og nyt god vin og late dager.

 

For deg som vil være for deg selv!

Ta flyet til Murcia eller Malaga, og kjør den korte turen til Almeria og Los Genoveses. Men sørg for å pakke med deg det du trenger. For her finner du ingen barer eller restauranter. Ikke er det mye trafikk heller. Stranden ligger på en odde i gangavstand utenfor den lille vakre landsbyen San José, hvor man finner overnattingssteder.

Er du på besøk her om høsten kan du ta turen til Nasjonalparken i nærheten, Gabo de Gata, og beskue tusenvis av vakre flamingoer som også tar turen hit.  

Reiseguider Polen

 • Gdansk

  Mange nordmenn har nok et helt feil inntrykk av Gdansk, uten engang å ha vært der. Korrekt nok er Gdansk en industriell havneby...

 • Krakow

  Krakow er en av Polens aller vakreste byer, og Krakow er nå på full fart oppover listene blant Øst-Europas mest populære...

 • Poznan

  Hvorfor skal man reise til Poznan? Vel, det finnes mange årsaker til det. For det første er dette ingen bortgjemt liten by i...

 • Szczecin

  Ikke la deg stoppe av at du mest sannsynlig ikke kan uttale bynavnet Szczecin. Tar du turen hit nordvest i Polen, bare et...

 • Warszawa

  Mange tror at Warszawa er en trist og grå østblokkby, preget av kommunisme og tungsinn. La gå at forstadene ikke akkurat er en...

 • Wroclaw

  Wroclaw har hatt så mange herskere opp gjennom årene at vi knapt kan finne dens like i noen annen by i Europa. (adsbygoogle =...