Forsidebilde SurfersBeach

Berlin Attraksjoner

Attraksjoner i Berlin

berlin berliner dom

Fantastiske Berlin har så mange attraksjoner og severdigheter.  Det er kanskje ikke så rart med tanke på størrelsen til byen. Du må derfor først som sist belage deg på at du helt sikkert ikke får med deg alt av det Berlin kan by på.  Heldigvis, for da kan du nemlig besøke denne flotte hovedstaden i Tyskland flere ganger!



Brandenburger Tor

Brandenburger Tor finner du ved Pariser Platz. Denne triumfbuen er kanskje den mest kjente severdigheten i hele Berlin. Brandenburger Tor ble bygd i 1734, men ble påført en nyklassisistisk stil på slutten av 1700-tallet. Under den kalde krigen var triumfbuen det markerte skillet mellom øst og vest.

Schloss Charlottenburg

Dette er den gamle sommerresidensen til fyrstene av Hohenzollern. Slottet omgis av majestetiske parklignende hager i barokkstil som omtales som de vakreste i Tyskland. Perfekt som en avkobling fra storbyens mas og kjas.

Dyreparken i Berlin

Den store dyreparken i Berlin heter Zoo Berlin. (Zoo Berlin) og ligger i Hardenbergplatz 8. Dyreparken er en av Europas største, og den er svært anerkjent. Det er forøvrig den eldste zoologiske hagen i Tyskland. I alt finner du ca 20 000 dyr her. Inngangsbilletten koster i overkant av 150 kroner, eller du kan få en kombibillett med både dyrehagen og akvariet for cirka 210 kroner.

Pergamon-Museum

Dette museet er Berlins fineste museum og et must for besøkende i byen. Navnet har museet fått på grunn av sitt Pergamon-alter fra det gamle Hellas. Museet ligger på Museums-Insel øst i Berlin.

Reichstag

Riksdagsbygningen er et kraftfullt uttrykk for Tysklands fortid. Det er ikke mange år siden Reichstag var gjenstand for ombygging og renovering, og den fremstår i dag med fornyet kraft og er en turistmagnet. Ta turen til topps i bygningen for strålende utsikt over Berlin. Inngangen er gratis, men vær forberedt på lang kø og en halvtimes ventetid.


Reisetips fra Reiseplaneten!  Sjekk her for kjøp av kollektivbilletter, sightseeing og inngang til attraksjoner i Berlin!


Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Dette er kanskje det fremste symbolet på Berlin etter Brandenburger Tor. Kirken er bare en ruin, men tårnet symboliserer krigens grusomheter. Kirken var opprinnelig bygd som minne over keiser Wilhelm den 1.

TV-tårnet i Berlin

berlin tv tarnet 1

TV-tårnet Fernsehturm ligger på Alexanderplatz og strekker seg hele 365 meter opp i luften, og er med det høyere enn bl.a. Eiffeltårnet.

Utsiktsplattformen er 203 meter over bakken, og her får du byens beste utsikt. Det finnes en roterende restaurant i TV-tårnet, der restauranten bruker ca. en halv time på runden.



Berliner Dom

Berliner Dom ligger på Museums-Insel, Am Lustgarten og ble rundt år 1900 ombygd i nybarokkstil. Kirkekuppelen strekker seg nesten 100 meter over bakken, og interiøret i kirken imponerer selv den mest kritiske tilskuer.

Opprinnelig ble kirken bygd midt på 1700-tallet. Kirken er blitt restaurert i moderne tid. Husk også å besøke kurfyrstens grav når du besøker kirken.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.