Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Transport i Berlin

berlin trabisafari

Berlin er en stor by og sannsynligheten for at du vil benytte deg av byens transportmidler er svært stor. Taxi i Berlin er billig, og sjåførene snakker som regel engelsk, kjenner byen godt og yter god service. Billetter for buss, S-Bahn og trikk er alle gyldige for hverandre.

 


Uansett hva slags kollektivt transportmiddel du benytter i sentrum av Berlin så holder det med en type billett. Billettene koster ca. tyve kroner og gjelder for 2 timer. Du kan også kjøpe dagskort, klippekort og et såkalt Citytourcard som gir deg full aksess til alle transportmidler og til alle tider på døgnet.

Trikk i Berlin

Trikkelinjene er spesielt godt utbygd i østlige Berlin. Billetter kan kjøpes ombord. Det er med andre ord billettmaskiner inne på trikken. Billetter kan også kjøpes via automater som finnes ved holdeplasser/plattformer for S-Bahn og T-bane generelt. Det finnes naturligvis også automater på alle større stasjoner.


Buss i Berlin

Alle har hørt om bussrute 100 i Berlin. Den går fra Zoo Station til Alexanderplatz. Årsaken er selvfølgelig at akkurat denne bussruten passerer en rekke kjente severdigheter. De gule toetasjers bussene er populære i Berlin, men absolutt ikke de raskeste fremkomstmidlene.

Undergrunnsbanen i Berlin

T-banen i Berlin heter U-Bahn og er kjent for å komme og gå med tysk grundighet. Undergrunnsbanen tar deg frem i hele Berlin inkludert omkringliggende forsteder. I helgene går togene hele kvelden og natten.


Reisetips fra Reiseplaneten!  Sjekk her for kjøp av kollektivbilletter, sightseeing og inngang til attraksjoner i Berlin!