Forsidebilde SurfersBeach

Beziers Turist

Turist i Beziers

beziers arenes

Beziers gamleby gir deg muligheten til å vandre på brostensbelagte gater med aner fra tidlig middelalder. Gamlebyen strekker seg fra Katedralen og østover mot sentrum av Beziers. Like ved de sjarmerende gamle gatene finner du byens hovedaveny Allées Paul Riquet med alt du kan forvente av butikker, fra varemagasiner via markeder, til fasjonable designboutiquer.

« Beziers Arenes » par Clément Perez, original uploader was Clement d34 at fr.wikipedia — Originally from fr.wikipedia; description page is/was here.. Sous licence CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons.



Alt i Beziers er i gåavstand. Attraksjoner, severdigheter, restauranter og butikker når du enkelt til fots. Vil du besøke nærliggende småbyer, så bruker du det ypperlige bussnettet. Og blir du trett i bena, så vit at "Navette" er navnet på en lokal bybuss som tar deg med helt gratis fra jernbanestasjonen til sentrum av Beziers.

Beziers byr på fantastisk utsikt fra bakketoppen bak Pont-Vieux ved katedralen. Enten du er glad i naturen eller bare romantisk anlagt, vil du ha glede av å klatre opp i kirketårnet og skue utover landskapet.

Er du heldig med været og har gode øyne, sies det at du kan se helt til Pyreneene. Men det er like greit om du ikke får øye på den majestetiske fjellkjeden. For hvis det er sant som landsbyboerne sier, så vil det innebære at morgendagen byr på regn.

Gamlebyen i Beziers

Katedralområdet er identisk med gamlebyen, og området er fullt av bygninger fra middelalderen, selv om de fleste nok er restaurert på 1600- og 1700-tallet. Øst for Place de la Revolution finner du vakre Palais de Justice og Musée des Beaux-Arts. Gamlebyens midtpunkt er Place Gabriel Péri, og det er her du finner byens rådhus. Rådhuset er en vakker 1700-tallsbygning som fortjener å bli tatt bilde av.  Vakker er også bygningen som huser Hotel de Christol i gaten rue du Capus. Bygningen har aner tilbake til 1400-tallet. I dette området finner du dessuten byens ganske så aktive innendørs matmarked; Les Halles. Det er bare å følge gaten rue de la République.

En av hovedattraksjonene i Beziers er en kanal. Den heter Canal du Midi, og er å finne på UNESCOs Verdensarvliste. Kanalen ble konstruert av Paul Riquet og var legemliggjørelsen av en gammel drøm som folket i regionen hadde om å komme seg til både Middelhavet og Atlanterhavet til vanns. Så da er det kanskje ikke rart at den viktigste avenuen i Beziers er oppkalt etter nettopp Paul Riquet. Navnet er selvsagt Allées Paul Riquet, og det er hit du går for å se og bli sett. Kanskje kombinert med en kopp kaffe eller et glass vin?

Det er godt med grøntområder i og ved Beziers. På varme dager er det alltid behagelig å ta en morgentur i parken Plateau des Poètes syd i sentrum av Beziers. Denne engelske parken ble anlagt i 1863, og det av samme person som står bak Bois de Boulogne i Paris. Plateau des Poètes fremstår som en grønn velkomstoase der den ønsker de som kommer fra jernbanestasjonen velkommen til Beziers.

Besøker du Beziers i begynnelsen av august skal du vite at du mest sannsynlig kommer til den berømte festivalen Feria. Denne 5-dagers festen tiltrekker tusenvis av tilreisende til Beziers. Byens middelalder-festival foregår i medio mai.

Turistkontoret i Beziers

Turistkontoret finner du like ved Allées Paul Riquets østligste del, nærmere bestemt ved 29 Avenue Saint Saens. Turistkontoret er åpent mandag til lørdag fra 09.00 til 12.30, og fra 13.30 til 18.00. I høysesongen, dvs. fra juni til og med september, er turistkontoret i Beziers også åpent søndager. Normalt fra 10.00 til 13.00, og fra 15.00 til 18.00. Spør for eksempel om de kan hjelpe deg med en dagstur på elven Orb. Er været godt er det en hyggelig og romantisk opplevelse.