Forsidebilde SurfersBeach

Lisboa Shopping

Shopping i Lisboa

lisboa shopping

Shopping i Lisboa er både spennende og morsomt. Du finner elegante butikker langs hovedgatene, enorme kjøpesentre og markeder. Gatene i området Baixa sammen med Chiadodistriktet har lenge blitt ansett som Lisboas viktigste shoppingdistrikt.

Lisboa har tre store kjøpesentre i sentrum av byen. Og flere mindre. I sentrene finner du alle slags butikker, fra de mest elegante designbutikkene til kjeder som H&M, ZARA og Marks & Spencer. Prisnivået varierer, men regn med at prisene er 10–25 % lavere enn i NorgeImporterte produkter er dyrere enn portugisiske. Sko og skinnvarer er spesielt prisvennlige, og utvalget er stort. Vil du handle med deg noe spesielt og typisk portugisisk, kan vi anbefale keramikk. Det portugisiske porselenet Vista Allegre er også et bra kjøp, det samme er krystall av merket Atlantis. Duker og broderier er også populære. I vinbutikkene i sentrum kan du kjøpe landets beste viner og portviner.

I downtown, dvs. Baixa-området, finner du også mengder av butikker, likeledes i området Chiado. Her finner du H&M, Zara og designbutikker som Armani og Luis Vuitton. Her er også mange skobutikker og dessuten butikker med helt vanlige (rimelige) priser. Rua do Ouro (gullgaten) har mange gullsmeder og juvelbutikker.

Rua da Prata (sølvgaten) finner du flotte sølvarbeider. Det er her, i Lisboas hjerte, at du kanskje opplever den mest spennende shoppingen.

Lisboas største kjøpesentre

Amoreiras Shopping

Senteret ligger svært sentralt i bydelen Amoreiras, en knapp kilometer fra Marques de Pombal og Avenida Liberade. Adressen er Avenida Eng. D. Pacheo. Senteret Amoreiras Shopping har ca. 350 butikker, 50 restauranter, kinoer, skjønnhetssalonger, frisørsalonger m.v. Senteret er åpent daglig kl. 1000–2300.

Vasco da Gama Shopping

Senteret ligger i Parque dos Nacoes, området for verdensutstillingen Expo 98. Her er 160 butikker og 35 restauranter. Det er åpent daglig kl. 1000–2400. Adressen er Avenida Dom João II 40.

Colombo Shopping

Senteret ligger i bydelen Benfica, ca. 20 minutter fra sentrum. Dette er det største og mest spektakulære shoppingsenteret i Lisboa med sine 437 butikker og 70 restauranter. Det er enklest å komme til Colombo Shopping med tunnelbanen Linha Azul (Den blå linjen). Gå av ved stasjonen Colegio Militar og følg skiltene. Åpent fra 0900 til 2400 alle dager i uken.

Outlet shopping nær Lisboa

Freeport Design Outlet ligger ca. 30 minutter med bil fra sentrum av Lisboa, i Alcochete sør for elven Tejo. Det er også mulig å komme hit med kollektivtransport. Ta ferge fra Praca do Commercio til Barreiro (ca. 20 minutter) og videre fra Barreiro med buss 410 til Alcochete. Turen tar totalt ca. én time. Dette er et av de største freeport Design Outlet i Europa. Senteret har mer enn 200 butikker som selger kjente merkevarer til sterkt rabatterte priser. Du behøver ikke å sulte her heller, for det finnes flere restauranter å velge mellom i senteret.

Les mer på www.freeport.pt. Åpent stort sett alle dager fra 1000 til 2200.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Lisboa, Portugal"
to="Freeport Design Outlet, Alcochete, Portugal"}

Markeder i og nær Lisboa

Gatemarkedene tilbyr en del krimskrams sammen med falske (og noen ekte) merkeklær, bøker, antikviteter og lignende. Av mange potensielle markeder så anbefaler vi disse:

Feira da Ladra har utslag nær sagt alle dager med unntak av søndager og mandager i Alfama. Adressen er Campo de Santa Clara og åpningstider er vanligvis fra 0900 - 1800. 

Praca do Commercio finner du på søndager et litt mer spesielt marked som tilbyr gamle mynter, sedler og bøker. Og dette markedstorget er uansett hyggelig å besøke med caféer og barer rundt omkring.

I områdene rundt Lisboa arrangeres flere faste markeder. Noen utvalgte markeder utenfor Lisboa finner du i:

  • Carcavelos ligger 12 kilometer fra sentrum og markedet er åpent på torsdager.
  • Cascais ligger 22 kilometer fra sentrum og markedet er åpent på onsdager.
  • Sintra ligger 30 kilometer fra sentrum og markedet er åpent
    den 2. og 3. søndagen i måneden.

 

------> Reiseguiden om Lisboa fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.