Forsidebilde SurfersBeach

Liverpool Med barn

Det finnes flere alternativer for å begeistre de yngste i eller rundt Liverpool. En fotballkamp på Anfield Road kunne sikkert fått en sportsinteressert 12-åring til å sveve på rosa skyer resten av måneden, men billetter er som nevnt dyre og vanskelige å få tak i på kort varsel.


 


 

Hvis dere har god tid og har lyst å få familien ut av byen for å oppleve litt mer av England, og samtidig lære litt om historien og naturen, er kanskje en tur langs Leeds og Liverpool-kanalen et godt valg. Dette er Storbritannias lengste kanal på rundt 200 kilometer, men det er også en av de roligste. Dere kan leie båt og kjøre opp kanalen, eller det går an å sykle på stiene ved siden av. Ring 01257 481054 for mer informasjon.

Av andre elveaktiviteter har du de tradisjonelle Mersey-fergene. Disse kan dere ta enten bare rett over elven og tilbake, eller dere kan cruise helt opp til Manchester. Andre fergedestinasjoner er Seacombe med sitt Aquarium/Spaceport og idylliske Woodside med sine havnekafeteriaer.

Dyreparker og akvarier

To mil sør for Liverpool ligger den historiske middelalderbyen Chester, der barna lett kan bruke en hel dag. Chester Zoo har velstelte, store parkområder og dyr fra hele verden, og i Blue Planet Aquarium kan dere gå i verdens lengste undervannstunnel og komme ansikt til ansikt med hai, ål og delfiner. Inngangsbilletten koster 120 kroner for voksne og 85 for barn.

Hvis dere har en dag til overs, vil kanskje en dagstur opp til kystbyen Blackpool være midt i blinken. Her finner du alle fornøyelsesparkene, sirkusene, dyrehagen og strendene som Liverpool ikke kan tilby, og hele familien bør kunne finne noe de synes er morsomt der.

Beatles og Yellow Submarine i Liverpool

Barna blir kanskje ikke like begeistret for Beatles Story som foreldrene blir, men den digre Yellow Submarine i naturlig størrelse vil de nok huske. Også World Museum Liverpool, med sine mumier, planetarium, insekthus og akvarium bør kunne falle i smak.

 

------> Reiseguiden om Liverpool fortsetter...