Forsidebilde SurfersBeach

London Attraksjoner

Attraksjoner i London

london big ben

Du kan antagelig besøke London flere ganger i året gjennom hele livet uten å få med deg alle attraksjonene og severdighetene.  Det er så mye å velge mellom at vi skal være svært forsiktige med å si at attraksjonene under er de absolutt største i London, men før eller siden bør dette være på listen over hva du bør ha fått med deg fra denne enorme metropolen.Big Ben

Big Ben viste sin nygotiske prakt i all offentlighet for første gang i 1859 og var den gangen den tyngste klokken i sitt slag i hele verden. Big Ben het opprinnelig Great Bell og er navnet på den største klokken i Westminsterpalasset i London.

Klokketårnet (som altså ikke er Big Ben, for det er selve klokken) er hele 96,4 meter høyt og selve urverket til Big Ben er et av de mest presise som finnes. Du kan trygt stille klokken din etter Big Ben. Adressen er Westminster, London SW1A 0AA.

The National Gallery

Dette er et tradisjonelt og stort museum med kunst fra år 1200 til moderne tid. Museet The National Gallery har nærmere 2500 malerier og ligger ved Trafalgar Square. 
Åpningstider: Mandag-torsdag og søndag: 1000-1800, Onsdag: 1000-2100

Nærmeste undergrunnsstasjon: Leicester Square, Embankment, Charing Cross.
Adresse: Trafalgar Square WC2N 5DN  

The Natural History Museum  

Her får du alt du trenger av informasjon om naturhistorie. Dette er et fantatisk museum og dinosaurutstillingen er kjent over hele verden. Det er gratis inngang. Du finner The Natural History Museum Fotografi  ved Cromwell Road. Åpningstider: Mandag-lørdag: 1000-1750, Søndag: 1100-1750. Her er hjemmesiden til The Natural History Museum.

Nærmeste undergrunnsstasjon: South Kensington
Adresse: Cromwell Road SW75BD 

Madame Tussauds vokskabinett

Her finner du naturtro kopier av statsledere, rockestjerner, forbrytere, filmhelter og mye mer. Madame Tussauds vokskabinett er en opplevelse for både liten og stor. Du kan kjøpe billetter hos Reiseplaneten. Da slipper du køen.

Nærmeste undergrunnsstasjon: Baker Street. Adresse: Marylebone Road

London Eye

Se London fra oven. London Eye er verdens største pariserhjul, høyere enn Big Ben. The Eye kan ta mer enn 15 000 passasjerer i løpet av én dag. Prisen er ca. 200 kroner for voksne og halvparten for barn. Styr unna i helgene med mindre du er forbededt på å tilbringe tre kvarter i kø for å få en 20 minutters rundtur.

London Eye ligger nær Themsen, ved området Lambeth, ikke langt fra Big Ben, som dog befinner seg på andre siden av elven.

Nærmeste undergrunnsstasjon: Victoria

London Zoo

Du finner løver, aper, sjiraffer, edderkopper, slanger og mange andre dyr i London Zoo. Dyreparken ligger rett ved Regent's park og holder åpent alle dager med unntak av juleaften. Om våren og sommeren er åpningstiden kl. 1000 til 1730. Om høsten og vinteren stenger London Zoo litt tidligere.

Nærmeste undergrunnsstasjon: Camden Town (Northern Line) 
Adresse: Outer Circle, Regent's Park

St. Pauls Cathedral

london stpaul3

Fantastiske St. Pauls Cathedral ble bygd i perioden 1675–1710. Katedralen tiltrekker seg mengder av tilreisende hver eneste dag og er et av de viktigste symbolene på London og England. Vær oppmerksom på at det faktisk koster rundt 120 kroner for voksne å besøke dette gudshuset, 40 for barn.

Nærmeste undergrunnsstasjon: St.Pauls (Central line)

Tate Modern  

Tate Modern er Englands nasjonale galleri for internasjonal, moderne kunst, dvs. kunst fra 1900-tallet. I museet er alle retninger innenfor denne kunsten representert, i tillegg til mesterverk fra Picasso og Matisse. Museet regnes som et av verdens beste med surrealistisk kunst. 
Åpningstider: Søndag–torsdag:1000–1800, Fredag–lørdag: 1000–2200

Adresse: Power Station, 25 Sumner Street, Bankside
Nærmeste undergrunnsstasjon: Blackfriars/Southwark

Tower Bridge

Dette er en av verdens mest omtalte og vakreste broer. Broen Tower Bridge Fotografi er fra 1894. Opplev den fantastiske utsikten øverst på broen, der spesielle vinduer gjør at du kan ta flotte utsiktsbilder ”inne”.  Tower Bridge ligger øst i sentrale London. 

Hjemmeside til Tower Bridge
Nærmeste undergrunnsstasjon: Tower HillThe Tower of London

Denne festningen har hatt enorm betydning i den britiske kongehistorien, og var i århundrer hele verdens maktsentrum. Her i the Tower of London  Fotografi oppbevares kronjuvelene, og det hele voktes av de berømte Beefeaters. Inngangsbillettene koster rundt 170 kroner.

Hjemmesiden til The Tower of London
Adresse: Tower of London, Tower Hill, EC3N 4AB. Nærmeste undergrunnstasjon: Tower Hill

Buckingham Palace

Slottet ble bygd for Hertugen av Buckingham i 1703 og er nå residensen til den engelske kongefamilien. NB! Slottet er åpent for offentligheten to måneder i året – august og september. Buckingham Palace er et av verdens mest berømte byggverk.

Nærmeste undergrunnsstasjon: St.James Park, Westminster og Green Park Westminster Abbey.

Westminster Abbey

Westminster Abbey er et arkitektonisk mesterverk fra 1300–1600-tallet. Kroningen av nye konger og dronninger har imidlertid skjedd på dette området fra så tidlig som 1066.

Nærmeste undergrunnsstasjon: Westminster

British Museum

Museet har ofte fantastiske utstillinger som spenner over alle jordens kulturer fra den tidligste historie til i dag. British Museum har mange forskjellige aktiviteter i form av interaktive utstillinger, foredrag, demonstrasjoner og barneklubber.  Åpningstider: Lørdag - onsdag 1000-1730, Torsdag - fredag 1000-2030. Gratis adgang.

Adresse: Great Russell Street. Nærmeste undergrunnsstasjon: Goodge Street/ Tottenham Court Road.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.