Forsidebilde SurfersBeach

Malaga Attraksjoner

malaga kunst og kultur

Katedralen i Malaga

Catedral de Malaga er byens største og viktigste kirke. Den imponerende katedralen ble påbegynt allerede i 1528. Katedralen har også et museum som er verdt å se. Åpent hele uken med unntak av søndager.

Åpningstider er 1000 til 1800, med unntak av lørdager hvor det stenger kl 1700.

Det romerske teateret i Malaga

Dette er Malagas eldste bygningsverk og dateres tilbake til ca 100 år før Kristi fødsel. Ruinene ble oppdaget og utgravet i 1951.

Alcazaba og arkeologisk museum i Malaga

Alcazaba er en maurisk borg som kan dateres tilbake til 1000-tallet og som gir sine besøkende den beste utsikten som er å oppdrive over byen. Borgen ligger i vakre omgivelser, og dessuten finner du det arkeologiske museum her. Åpningstider for sistnevnte er tirsdag til søndag fra 0930 til 2000. Mandager er museet stengt. Adressen er Calle Alzabilla 2.

Gibralfaro slott

Besøker du Alcazaba må du også ta turen til palasset på Gibralfaro som ble bygget av Yesef I på 1300-tallet. Her er også en rimelig stor utstilling av våpen og rustninger.

Åpent fra 0930 til 2000 hele sommeren og to timer kortere om vinteren.



Picasso museum

Pablo Picasso er kjent over absolutt hele verden, og Malaga var kunstnerens fødested. Naturligvis lager man et museum her da. Du finner mer enn 150 tegninger, skulpturer og malerier laget av Picasso på museet i Palacio de Buenavista i Calle San Agustin 8.

Åpningstider er fra 1000 til 2000 alle dager med unntak av fredager og lørdager hvor det holder åpent en time lenger. Stengt mandager. Regn med ca 50 kroner i inngangspenger.

Pablo Picassos hjem

I gaten Plaza de la Merced 15 finner du huset hvor Pablo Picasso hadde sin oppvekst. Huset har blitt gjort om til et museum og en rekke gjenstander og rekonstruering av rom og arbeidsværelser gjør at du får mye god informasjon om Picassos liv og gjøren.

Åpent alle dager fra 0930 til 2000

Santuario de la Virgen de la Victoria

Like ved Plaza de la Merced finner du den storslåtte kirken Santuario de la Virgen de la Victoria som ble påbegynt i 1487. Du må absolutt ta deg en tur inn i kirken for å få med de store maleriene og det storslåtte alteret.

Åpent alle dager med unntak av mandager. Åpningstider er 1000 til 1400 og 1700 til 2000.

------> Reiseguiden om Malaga fortsetter...