Forsidebilde SurfersBeach

Mallorca Shopping

Shopping på Mallorca

palma jaume ii

Som søreuropeere flest, er spanjoler og folk på Mallorca opptatt av mote, og de kler seg med stil. Det finnes mange butikker å velge mellom, og spesielt skinn- og lærprodukter er rimelige sammenlignet med skandinaviske priser. Typiske produkter som kjøpes av turister er vesker og sko. I den lille innlandsbyen Inca finner du flere fabrikkutsalg for produsenter som Farrutx og Camper, og her kan du virkelig gjøre et kupp.Mallorca er også kjent for sine kunstige perler, og byen Manacor øst på Mallorca har i en årrekke vært hovedkvarteret for øyas perleproduksjon. Her lages flotte kjeder, ringer og ørepynt ut fra tradisjoner som er flere hundre år gamle. Men vær oppmerksom på at perler fra Majorica er kunstige, selv om bare eksperter klarer å se forskjell. Du vil også komme over lokale kunstnere som lager flotte verker av glass, keramikk, sjøskjell eller malerier.

Butikkene har vanligvis åpent fra 0930 til 1330, og fra 1630 til 2000, men dette varierer. De større shoppingsenterne i byene har derimot ikke siesta, men holder åpent kontinuerlig fra 1000 til 1900 eller 2000. Senteret El Corte Ingles i Palma har for eksempel åpent helt til 2200. De aller fleste holder stengt søndag, selv om enkelte lokale bedrifter kan finne på å holde åpent.

Ikke glem at du betaler moms, og at du på alle kjøp over et visst antall euro, kan få refundert momsen ved utreise. Ikke alle forretninger har momsrefusjonsordning, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe dyre produkter. Husk å få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

Shopping gjøres i Palma

Skal du gjøre alvor ut av shoppingplanene mens du er på Mallorca, så kommer du ikke utenom Palma by. De viktigste shoppingområdene i Palma er gatene Avinguda Jaume III [se bildet først i artikkelen] og Passeig des Born. Her finner du alt som er fasjonabelt og trendy. Avinguda Jaume III er bare 30 år gammel, men har likevel rukket å bli en av Palmas mest elegante avenyer. Her finner du butikker med moteklær, sko, smykker og alt av gaveartikler.

I området rundt Plaza Major finner du en rekke spesialbutikker. Porto Pi, som ligger ca. to kilometer fra sentrum (langs veien ved havnen), er det mest moderne og største shoppingsenteret på Mallorca.

I gaten Joan Carles I finner du kjøpesenteret C&A, som har spesialisert seg på rimelige klær for begge kjønn i alle aldre. Like ved finner du butikken Arlequin, som er Palmas mest kjente leketøysbutikk. Er du glad i bøker, skal du gå en tur innom bokhandelen Ereso. Ereso ligger i gaten Carrer Pelaries. Også denne gaten ligger like ved C&A. 
 
Gamlebyen har også noen shoppinggater. Forsøk Via Sindicato eller gaten San Miguel.

Markeder på Mallorca

Ved Plaza Major holdes det utendørsmarked med hovedsakelig håndtverksprodukter hver mandag, fredag og lørdag. NB! Markedet er bare åpent om morgenen/formiddagen.

Mercat Olivar ved Placa de Olivar 4 er en stor markedshall som tilbyr sjømat, kjøtt, frukt og grønnsaker i store mengder. Det er åpent fra tidlig om morgenen til kl. 1400.  Mercat Olivar ligger et godt stykke nord for Gamlebyen og havneområdet i Palma, ikke langt fra Placa d'Espanya og jernbanestasjonen med veterantoget til Soller.

{googleMaps addr="Plaça de l'Olivar 4, Palma, Spania"
width=100% height=300 zoom=15 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

-------> Reiseguiden om Mallorca fortsetter...