Forsidebilde SurfersBeach

Mallorca Spise

Spise på Mallorca

mallorca restaurantmeny

Det finnes utallige restauranter overalt på Mallorca, ikke minst tapasrestauranter. Det mallorkinske kjøkkenet utmerker seg med friske grønnsaker, hvitløk og olivenolje. Du får mange slags pølser og skalldyr, i tillegg til det meste av kjøtt og fisk. Mallorca har tilgang til gode råvarer, og øya har mange anerkjente kokker.Noen lokale spesialiteter: Bocadillo er en baguett eller brød. Pålegget kan være forskjellige typer ost eller skinke. På de fleste barer får du bocadillo og noe å drikke hvis du spør om det.

Sobrasada er en berømt pølse på Mallorca. Den er smakfull, men likevel mild. Pølsa benyttes både som hovedrett, tilbehør i gryter og som tapas.

Den største lokale favoritten er kanskje Pa amb Oli, som er Mallorcas svar på bruschettaen i Italia. Retten er en brødskive som er gnidd med hvitløk, dyppet i olivenolje og strødd med salt. Vanlig pålegg er tomat, litt ost og skinke. Noen ganger serveres den også med sardiner. Den er perfekt som en liten forrett. 

Mallorca er ikke verdens mest kjente gourmetdestinasjon, men det er rimelig å spise ute, og porsjonene er store og mettende. Og maten i Spania er jo god! Det finnes selvfølgelig svært gode (og dyre restauranter) for deg som vil ha en minnerik kveld på en god restaurant.

Noen utvalgte spisesteder på Mallorca

Ca's Xorc ved Sóller tiltrekker ferierende superkjendiser takket være chef Welanders kvaliteter og restaurantens sjarme. En spesialitet er fjellgeit med krydder og grønnsaker fra Mallorca. Adressen er Carretera de Deià. Ring +34 971 63 82 80 for reservering.

På nordvestkysten av Mallorca ligger en liten landsby som heter Puigpuñyent (ca 20 kilometer fra Palma). Restauranten på Gran Hotel Son Net tilbyr Middelhavets delikatesser av øverste klasse. En meget anerkjent restaurant med en meny som garantertert gir stor matopplevelse.

Palma by har selvfølgelig mange gode restauranter. Er du her for shopping så kombiner dette med å gå til Grand Cafe Cappuccino ved promenaden Paseo Maritimo 1 for en lunsj du sent vil glemme. Forsøk f.eks. Sobressada-saus og Serranoskinke. Se også vår reiseguide for Palma for mer informasjon om å spise i Palma.

Vin, øl og uteliv på Mallorca

Mallorca har en lang vintradisjon, som kan spores totusen år tilbake i tid. vinproduksjonen tok midlertidig slutt under det arabiske herredømmet, på 800- til 1200-tallet. Og det siste århundret har vinproduksjonen fått en ny fiende i turismen, da innbyggerne skjønte at det var mer penger å tjene på den. Vindruerankene forfalt, og svært få vingårder fortsatte å holde tradisjonen i hevd. Men nå er trenden i ferd med å snu, da flere turister er interessert i å prøve lokal vin, som overrasker de aller fleste postivt med sin gode kvalitet. Prøv for eksempel vinene fra produsenter som Ferrer, Marcia Batle eller Ribas.

Av øl er det gjerne det katalanske lyse pilsnerølet Damm du vil få servert hvis du ikke ber om noe spesielt. Også San Miguel er utbredt, og selvsagt får du de allestedsværende Heineken og Carlsberg.

Vær forsiktig med drinkene, de fleste bartenderne på Mallorca er atskillig rausere med mengden alkohol per drink enn sine norske kolleger.

Generelt kan det sies at på Mallorca vil du alltid finne et utested som holder åpent. Selv om enkelte barer og puber stenger tidlig, vil du finne nattklubber og diskoteker som ikke stenger før folk begynner å tenke på å gå til stranden.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> Reiseguiden om Mallorca fortsetter...