Forsidebilde SurfersBeach

Malta Spise

Spise på Malta

malta gbejniet

Malta er på ingen måte noen gourmetdestinasjon, men maten er generelt både god og rimelig. Maltesisk mat er naturlig nok dominert av landets øystatus, og du finner all slags sjømat på de fleste menyer. Ikke bare fisk, men også blekksprut, reker, hummer og muslinger.  

Malta er naturlig nok inspirert av England og Spania i matveien. Nærheten til Italia og Sicilia har også satt sitt preg, og pasta, pizza og lasagne er vanlig, om enn i litt lokale varianter.


Alle de forskjellige nasjonalitetene som på et eller annet tidspunkt har hatt herredømme over Malta, har også etterlatt seg litt av sin matkultur. Et eksempel er suppen kusksu bil-ful, som opprinnelig var en nordafrikansk couscous, som etter hvert har blitt tilsatt pasta, løk og bønner og blitt en maltesisk spesialitet i stedet.

Maltas nasjonalrett er fenek, som består av mørt kaninkjøtt stekt i olivenolje og ofte servert som en gryte med grønnsaker og rødvin. Blant andre maltesiske spesialiteter kan nevnes den lasagneaktige timpana, fiskesuppen aljotta og fiskepaien lampuki. Bildet over viser et utvalg av osten Gbejniet (Gbejna). Denne osten har sine tradisjoner fra Gozo og er laget av melk fra geit eller sau. Osten serveres gjerne som tilbehør til pastaretter, supper eller topping på pizzaen.

Restauranttips for Malta

Et godt utgangssted for valg av restaurant er den maltesiske nettsiden Restaurants Malta, der landets restauranter blir konstant vurdert av nettstedets brukere etter kriterierene mat, service og stemning. I skrivende stund er det Phoenix Restaurant på Le Meridien Phoenicia i Valletta som topper listen.

Et annet sted som må testes ut er Caffe Cordina, også det i hovedstaden Valletta. De har snart i 200 år hatt adressen 244 Republic Street hvor de serverer de herligste fristelser i form av kaker, kaffe og sjokolade.
 
Malta produserer også egne viner, hovedsakelig basert på franske eller italienske druer. Meridiana regnes som den beste av disse, men prøv gjerne også Marsovin eller Delicata. Det finnes andre viner i salg, men disse er ofte produsert mer på hobbybasis, og kvaliteten er svært variabel. Maltas lokale øl heter Cesk, og er lyst og smaker helt greit.

 

------> Reiseguiden om Malta fortsetter... 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.