Forsidebilde SurfersBeach

Manchester Spise

England er vel kanskje ikke først og fremst kjent for sine bidrag til det internasjonale haute cuisine. De mest kjente engelske rettene er nok Yorkshire pudding, fish & chips eller kjøtt med grønnsaker, men i dag finner du bortimot ingen restauranter i Manchester som bare serverer engelsk mat.



Etniske spisesteder har blomstret opp overalt, med hovedtyngden på kinesisk -eller indisk mat. Manchester har Englands største Chinatown, og i disse kvartalene sørvest for Piccadilly Gardens finner du hundrevis av kinesiske spisesteder.

Gode priser på mat i Manchester

Til tross for knivskarp konkurranse er ikke prisene spesielt lave, regn med rundt 120–150 kroner for en full middag. Pearl City i 33 George Street og Yang Sing i 34 Princess Street regnes som de to beste restaurantene.

I østre deler av sentrum ligger de indiske og pakistanske restaurantene pakket sammen på den såkalte Curry Mile i Rusholme, og her har hard konkurranse ført til en gledelig kvalitetsøkning, med flere svært gode tandoori-restauranter. En taxi fra sentrum til Rusholme burde normalt sett ikke koste mer enn rundt 60–70 kroner.

Av vestlige spisesteder har den fasjonable og nyåpnede 110 Restaurant i Circus Casino på Portland Street fått utmerkede anmeldelser, og Le Mont i Urbis-bygningen regnes også som en av byens beste, og samtidig dyreste, restauranter.

Drikke i Manchester

Hva drikkevarer gjelder, har Manchester, som resten av Storbritannia, en livlig pubkultur der ølet står i særklasse. Du finner riktignok en og annen vinbar, og alle puber har også noen vintyper å by på, men generelt er det Manchesters lokale øl Boddington, Hydes og John Willie Lees som gjelder.

Prøv en usedvanlig billig pint på Old Wellington eller Sinclairs Oyster Bar, som ligger ved siden av hverandre på Shambles Square, rett ved katedralen, i byens eldste bygninger fra 1550-tallet.