Forsidebilde SurfersBeach

Manchester Attraksjoner

Attraksjoner i Manchester

manchester old trafford united trinity

Alle høykulturelle for ha oss unnskyldt, for i Manchester er det fotball som er den største attraksjonen. I sentrum, dog ikke geografisk, står drømmenes teater, Old Trafford.  Det finnes imidlertid en rekke andre attraksjoner og severdigheter også. Så du behøver faktisk ikke være sportsidiot for å besøkeManchester!Old Trafford

Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford har nærmest blitt en pilegrimsdestinasjon for millioner av supportere fra hele verden. Banen ble brukt under VM i 1966, EM i 1996 og Champions League-finalen i 2003, og har en kapasitet på 76 000 tilskuere. Hvert tiende minutt starter guidede turer rundt på stadionområdet, og billetten på rundt 100 kroner inkluderer et besøk på klubbens eget museum, der du blant annet kan se pokalene og trøyene til de mest berømte spillerne som David Beckham, George Best, sir Bobby Charlton og Eric Cantona. Åpent fra kl. 0930 til 1700. Mer informasjon om Old Trafford her.

Imperial War Museum North

Krigsmuseet Imperial War Museum North åpnet i juli 2002 og ligger i en prisbelønt og kompleks arkitektonisk bygning med hellende gulv og ujevne overflater, som er ment å minne om den katastrofale effekten krig kan ha. Utstillingene skifter stadig, med innslag fra begge verdenskrigene, Napoleonskrigene, Palestina-konflikten og Balkan-konflikten. Museet har gratis adgang og er åpent daglig fra kl. 1000 til 1700.  Adressen er Quay West, Trafford Wharf Rd

Lowry Centre

I Salford Quays utenfor sentrum finner du et arkitektonisk mesterverk i glass og polert metall som huser flere gallerier og restauranter, et stort teater, barer og en gavebutikk. På toppen ligger et galleri tilegnet den lokale kunstneren LS Lowry (1887–1976), der den største samlingen av hans malerier er utstilt gratis. Her kan du også slappe av med en drink i Lyric Circle Bar med fin utsikt over torget nedenfor. Museet Lowry Centre har åpent daglig fra kl. 1000 til 2000, men stenger kl. 1800 på søndager. Tlf +44 (0)870 787 5788.

People's History Museum

I Bridge Street ligger dette museet som dreier seg om den industrielle revolusjonen, arbeiderklassen og deres streiker, fagforeninger og det generelt harde livet de siste hundre årene. Det høres kanskje ikke spesielt lystig ut, men People's History Museum er faktisk en overraskende interessant og lærerik opplevelse. Åpent tirsdag til søndag fra kl. 1100 til 1630, gratis adgang.

Manchester Cathedral

Katedralen i Deansgate er fra 1215 og er bygd i gotisk stil. Katedralen har Englands bredeste midtskip på 35 meter, og et innvendig tretak med intrikate utskjæringer. Går du opp den klaustrofobiske vindeltrappa til tårnet, har du en flott utsikt over Manchester. Gratis adgang, åpent fra kl. 0800 daglig. Katedralen stenger kl. 1900 på hverdager og kl. 1700 på lørdager.The Jewish Museum

Manchester Jewish Museum forteller historien til det jødiske samfunnet i byen over de siste to hundre årene. Åpent mandag til torsdag kl. 1030 til 1600, søndager kl. 1100 til 1700.  Adressen er 190 Cheetham Hill Road.

The Manchester Museum

Manchester Museum ligger i en neogotisk bygning på universitetsområdet og har utstilt over seks millioner gjenstander fra hele verden. Museets samlinger ble påbegynt allerede i 1821, og stoltheten er et nesten komplett skjelett av en Tyrannosaurus Rex, oppbygd i løpende positur.
Åpent tirsdag til lørdag kl. 1000 til 1700, søndag og mandag fra kl.1100 til 1600.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.