Forsidebilde SurfersBeach

Marrakech Sport

Som nesten overalt ellers i verden, er fotball svært populært også i Marokko. Når det er en storkamp på TV, uansett om det er Champions League eller marokkansk, spansk eller engelsk seriekamp, fylles cafèene med storøyde menn foran skjermen. Landslaget har stort sett alltid vært blant Afrikas beste, og har deltatt i VM flere ganger. Sist gang var i 1998 da de var minutter fra å gå videre til 8-delsfinalen, men Norges høyst overraskende seier over Brasil forpurret deres videre avansement. Per juni 2009 ligger de på en 51.plass på FIFAs verdensranking.

Marrakechs fremste fotballag heter Kawkab Marrakech, og spiller sine hjemmekamper på 25000-seteren Stade El Harti. Billetter selges ved inngangen, og koster ikke mange kronene. Kawkab Marrakech har vunnet den nasjonale serien to ganger, sist i 1993, og spiller i den marokkanske toppserien GNF1, som består av 16 lag.

Friidrett er også populært, og de siste tiårene har Marokko markert seg med flere fremragende løpere som har vunnet gull i både OL og VM, som Hicham El Guerrouj, Salah Hissou og Nawal El Moutawakel. Sistnevnte var første muslimske kvinne som vant en olympisk gullmedalje, på 400 m hekk i Los Angeles i 1984.

Vintersport
Det høres kanskje utrolig ut, men du kan faktisk kjøre alpint i Oukaïmeden, halvannen times kjøring sør for Marrakech. Alpinanlegget med fire skiheiser er kanskje ikke av ypperste standard for bortskjemte nordmenn, men det er definitivt et minne for livet å stå på ski 3200 meter over havet, med utsikt mot de majestetiske Atlasfjellene. Sesongen er normalt fra november til mars, og du kan få leid ski og skikort for rundt 120 kroner for en dag. Også instruktører, snøbrett og kjelker fås leid. Bare kjøreturen opp til Oukaïmeden, forbi berberlandsbyer og panoramautsikt mot fantastisk fjellnatur gjør dette verdt bryet.

Golf i Marrakech
Man skulle kanskje ikke tro at Marokko var en aktuell destinasjon for golfere, men det er flere baner i nærheten av Marrakech. Banene Le Palmeraie og Royal Golf (hvor Churchill og Eisenhower har spilt) regnes som de beste, og her spiller du i idylliske omgivelser, omgitt av palmelunder og med Atlasfjellene i bakgrunnen.