Forsidebilde SurfersBeach

Marseille Shopping

Shopping er nok ikke den viktigste grunnen til å besøke Marseille. Byen er ikke det samme shoppingparadiset som Paris eller Milano. Stereotypen med franske elegante modeller iført det nyeste og mest moderne innen mote og kosmetikk passer ikke på den gjennomsnittlige Marseille-innbyggeren, som er atskillig mer jordnær og mindre jålete enn i Paris. Det er dessuten forholdsvis dyrt i Marseille, noe mange norske turister ikke er helt forberedt på.



De viktigste shoppingområdene i Marseille

De viktigste shoppingområdene ligger rundt hovedgaten La Canebière og dens sidegater. Det største shoppingsenteret er det moderne Centre Bourse, som har åpent mandag til lørdag kl. 0930 til 1930 og inneholder over 60 forskjellige butikker.

I den livlige gågaten Rue Saint-Ferréol ligger butikkene tett i tett mens gateartistene underholder, og parallellgatene Rue de Rome og Rue Paradis har også mange alternativer, fra internasjonale butikkjeder til små spesialistforretninger. Prøv for eksempel den noe spesielle og populære klesbutikken Didier Parakian i Rue Paradis 43, der du kan finne unik og outrert design.

Selv om Marseille på ingen måte kan måle seg med Paris som motemetropol, kan selv den mest trendbevisste finne eksklusive designerklær hvis vedkommende setter kursen mot Rue de la Tour i Cours Julien-distriktet. Dette er Marseilles bohemstrøk, der du også finner mange små butikker. Hver helg er det dessuten antikvitetsmarked her.

I smågatene i La Panier finner du små utsalg der du kan kjøpe lokale produkter som lavendelsåpe og olivenolje, eller de typiske Marseille-suvenirene: små helgenplaketter av leire.