Forsidebilde SurfersBeach

Marseille Spise

Marseilles fremste og suverent mest kjente matrett er fiskestuingen bouillabaisse, som opprinnelig var en enkel suppe som fattige fiskere spiste. Etter hvert fant den veien til de kongelige middagstallerkenene, og regnes i dag som regionens fremste delikatesse. En ekte bouillabaisse skal inneholde minst fem forskjellige typer fisk, i tillegg til skalldyr, tomater, safran, olivenolje og urter. Prisnivået kan ligge fra 120 kroner til over 500 kroner avhengig av hvor eksklusive ingredienser den inneholder. Jo mer hummer, jo dyrere er den.



 

Bouillabaisse serveres overalt i Marseille, men vil du være sikker på å få den tilberedt på riktig måte, så se etter skiltet med «La Charte de la Bouillabaisse» som du finner på seksten restauranter, de fleste av dem rundt Vieux Port. Den mest navngjetne av disse er Le Miramari 12 Quai du Port.

Det franske kjøkken har selvfølgelig mye mer å by på, det regnes tross alt som verdens beste. Hvis lommeboken tåler det, så prøv gjerne franske spesialiteter som froskelår, hvitløkgratinerte snegler og gåselever. Hvis ikke, har du også valget blant hundrevis av rimeligere brasserier og pizzeriaer, i tillegg til indiske, marokkanske, kinesiske, japanske og armenske restauranter.

Drikke i Marseille

Av drikke er det selvsagt fransk vin som gjelder, og den er atskillig rimeligere her enn i Norge. Du kan få en halvflaske rødvin på restaurant fra 40 kroner. Franskmenn er også kaffedrikkere av rang, og espresso og café au lait er særs populært. Prøv disse gjerne med en cognac eller armagnac til.

Øl serveres som oftest bare fra flasker, men savner du en skummende halvliter, har selvsagt også Marseille irske puber ved navn Shamrock og O’Malley’s.

Tips: Les vår reiseartikkel Jakten på den perfekte Bouillabaisse i Marseille!