Forsidebilde SurfersBeach

Milano Attraksjoner

Attraksjoner i Milano

milano santa maria delle grazie5

Milano har en enorm mengde med attraksjoner. Vi har her gjort et utvalg som vi mener er viktig å få med seg når du er i Milano, samtidig som vi har forsøkt å få til en variasjon i utvalget av attraksjoner og severdigheter. Den siste nattverd og Santa Maria delle Grazie

Leonardo da Vincis kanskje mest kjente verk (nei, vi har ikke glemt Mona Lisa i Louvre i Paris) er den verdensberømte fresken Den siste nattverd. Her må du bestille på forhånd, minst et par måneder i forveien, og du får kun 15 - 30 minutter til å beundre verket på. Alt gjøres for å bevare mesterverket.  

Maleriet befinner seg ved kirken med samme navn, Santa Maria delle Grazie, (se bildet over). Adressen er Piazza S. Maria delle Grazie. Du kan forhåndsbestille tur for å se Den siste nattverd her!

Milanodomen

Il Duomo er Milanos enorme katedral som ruver som midtpunkt i byen. Her har den stått helt siden 1386 og med mer enn 12000 kvadratmeter i grunnflate var den verdens største kirke til St. Peterskirken i Roma ble bygget.

Milanodomen er dekorert med ca 3400 statuer og arkitekturen går fra gotisk til neo-gotisk og neo-klassisk. Det finnes knapt noen mennesker som ikke lar seg bevege av denne katedralen.  Åpent fra 0700 til 1845. Adressen er Piazza Duomo.

Galleria Vittorio Emanuele

Den fantastiske arkaden som så å si går fra La Scala til Milanodomen heter Galleria Vittorio Emanuele. Adresse: Piazzo Duomo

Arkitekten er den samme som står bak oppgraderingen av Il Duomo (Milanodomen) midt på 1800-tallet. Arkaden rommer flere butikker og kafeteriaer og er imponerende (mildt sagt) med sitt bruk av glass og jern i taket.  Og inne i Galleria Vittorio Emanuele finner du plassen hvor du tråkker på testiklene til tyren. Les mer om myten om tyren og testiklene i Milano her!  

La Scala i Milano

Verdens beste og mest kjente Opera heter La Scala og den ble bygget på slutten av 1770-tallet. Det er i sannhet en stilig bygning. Ikke minst er operaen svært imponerende på innsiden.

Den neoklassiske fasaden dannet skole for mange andre operabygg rundt i verden. Du finner også et svært severdig museum i bygget.  Adresse: Piazza la Scala.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Milano - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

Sentralbanestasjonen i Milano

Ikke mange byer kan sette opp sin jernbanestasjon som attraksjon, men sentralbanestasjonen i Milano fra tidlig 1900-tall er verdt å se. I sin karakteristiske Art Deco-stil med klar inspirasjon fra tidligere romersk storhet ruver den i landskapet.

Fascistene i Italia ville fremstå med all sin makt og la press på å få stasjonen så stor som mulig. Tidligere kunne man se Mussolini i mosaikk i en av avgangshallene, men dette er nå fjernet.Leonardos Hest

milano travbanen san siro

Fra 1482 til 1492 arbeidet selveste Leonardo da Vinci med en av de største prosjektene sine. Han skulle rett og slett lage verdens største skulptur av en hest. Dessverre ble det påbegynte verket ødelagt av franske angripere, men i ettertid har en kopi blitt satt opp.  Og tro oss, denne er stor.

Statuen finner du ved Piazzale dello Sport 16, rett ved arenaen hvor det arrangeres hesteløp, og ikke langt fra fotballstadion San Siro/Guiseppe Meazza. Åpent hver dag fra 0930 til 1930 og gratis adgang.

San Siro/Guiseppe Meazza Stadion

Den er helt klart en av verdens mest storslåtte fotballstadioner, San Siro, eller Guiseppe Mezza stadion som den også heter befinner seg ved gaten Via Piccolomini 5 vest i Milano. Her spiller både Inter Milan og Ac Milan sine hjemmekamper. En slik fotballstadion huser naturligvis også et severdig fotballmuseum.

Cimitero Monumentale

Dette er Milanos største gravplass og også den mest kjente og ekslusive. Den dekker hele 250000 kvadratmeter og hele gravplassen er som et enormt utendørs galleri for 1800-talls og 1900-talls skulpturer. Gratis inngang og åpent 0830 til ca 1700.

Adresse: Piazzale Cimitero Monumentale


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Milano - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.