Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Med barn

Mumbai Med barn

Mumbai er kaotisk, forurenset og støyende for en europeer og er definitivt ikke det mest ideelle stedet å feriere med barn. Men inderne er svært glade i barn, og de fleste strekker seg langt for å gjøre barnefamiliene til lags. Og det finnes attraksjoner innenfor byens grenser som vil begeistre de minste.



 

Fra brygga ved Gateway of India går det hver time ferger ut til Elephanta Island, en tur som tar normalt i underkant av én time hver vei. Her ligger de berømte grottetemplene, som er hogd ut av fjellet. Et lite tog bringer deg fra brygga til bratte trapper, som leder opp til grottene. Her ligger et Shiva-tempel og en rekke statuer og relieffer fra 9. til 13. århundre. Det ble inkludert i UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1987.

På øya er det også flere steder der du får kjøpt mat og drikke. Båtbillettene koster rundt 15 kroner tur-retur, og det koster rundt 45 kroner for å komme inn til grottene. Det er åpent daglig unntatt mandager.

De fleste barn synes akvarier er stas, og Mumbais Tareporewala Aquarium har et bredt utvalg av både ferskvanns- og saltvannsfisk. Akvariet ble åpnet i 1951, og saltvannet bringes rett inn fra Det arabiske hav.

Water Kingdom sies å være Asias største badepark, noe som kan friste både store og små på en het og klam dag. Her finner du verdens største bølgebasseng, vannrutsjebaner og ville elvecruise. Water Kingdom er åpent daglig fra kl. 1100 til kl. 1900, og inngangspenger er ca. fem kroner for barn og 40 for voksne, med ubegrenset antall turer i attraksjonene.

Ved Juhu Beach finner du en annen badepark, Suraj Water Park, som i tillegg til de våte attraksjonene også har en gokartbane.

På en liten øy i Gorai, like utenfor bygrensene, finner du Indias eldste fornøyelsespark, Essel World. Inngangsbilletten er svært dyr etter indisk målestokk (og latterlig billig etter skandinavisk), og det er derfor sjeldent trangt om plassen her. Her finner du 35 forskjellige attraksjoner som karuseller og berg-og-dalbaner. I bydelen Jogeshwari East ligger den mindre fornøyelsesparken Fantasy Land.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.