Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Leiebil

Det er fullt mulig å leie bil i Mumbai. Avis og en rekke andre selskaper har utleiekontor blant annet på Oberoi Shopping Centre. Avis kan tilby biler fra rundt 250 kroner døgnet. Men hvis du ikke er vant til å kjøre i asiatiske storbyer, vil vi på det mest innstendige anbefale deg å leie bil med sjåfør. Ekstrautgiftene er ikke store for en skandinav, og ansvaret for bilen hviler ikke lenger på deg. Trafikken i Mumbai vil for en skandinav virke fullstendig halsbrekkende, og man blir sittende og undre seg over hvordan i all verden inderne når en gjennomsnittelig levealder på 60,5 år.

Innenfor bygrensene går det stort sett tregt i en tett suppe av medtrafikanter som ligger limt inntil bilen din, og som vrenger inn foran deg uten antydning til å blinke med lyset, mens fotgjengere strener ut i gatene og selgere og gatebarn banker på sidevinduet ditt. Utenfor byene blir det mest sikksakk-kjøring mellom kyr, møtende trafikk i forbikjøringer, løshunder, mopeder og lekende barn på veier av høyst varierende kvalitet.

Selv om det er mye å se og gjøre innenfor Mumbais bygrenser, er det likevel destinasjoner som egner seg som en fin avstikker fra Mumbais leven og kaos. Indere har riktignok et litt annet forhold til avstander enn de fleste nordmenn og tenker ikke på en åttetimers biltur som spesielt lang. Standarden på veinettet utenom hovedveiene bidrar også til å forlenge varigheten på utflukten din.

Nashik (185 km)
Det tar ca. tre timerer å kjøre fra Mumbai til Nashik, som historisk sett er en av de viktigste byene i hindureligionen. Nashik er kjent for sine druer og er Indias vinhovedstad. Byen ble nevnt i dokumenter allerede 150 f.Kr., og det finnes mange festninger, slott og templer både i sentrum og områdene rundt. Få med deg Kalaram-tempelet fra 1794, som er bygd i svart stein, og dets rake motsetning, Muktidham-tempelet, som er blendende hvitt.

Igatpuri (140 km)
Det tar bare to timer å kjøre fra Mumbai til Idatpuri. Byen ligger 650 meter over havet er et svalende alternativ. Selv om Igatpuri har templer og festninger, er det muligheter for vandring i bortimot uberørt natur. I fjellene rundt finner du majestetiske fossefall, brusende elver og idylliske innsjøer.

Lonavala (96 km) og Pune (160 km)
Lonavala, som er kjent over hele India som produsent av indernes høyt elskede chikki-sukkertøy, er et naturlig stopp underveis til Pune. Indiske turister foretrekker å besøke Lonavala under monsunen, når regnværet gjør dalen grønn, frodig og vakker. Rundt omkring ligger flere innsjøer og fjelltopper.

Universitetsbyen Pune ligger ca. 560 meter over havet og har fått tilnavnet Indias Oxford. Til tross for et innbyggerantall større enn Norges befolkning har Pune en avslappet atmosfære og er mer vestlig enn de fleste andre indiske byer. Her holdes hvert år den tradisjonsrike Ganesha-festivalen, og hver desember kommer titusener til Sawaai Gandharva Music festival. Pune har blitt anbefalt som første stoppested i India for vestlige turister for å gjøre overgangen lettere.

Matheran (120 km)
Matheran er en liten by med rundt 5000 innbyggere, som ligger rundt 860 meter over havet. Det har blitt en populær helgedestinasjon for både Mumbais og Punes befolkning. Men du kan ikke kjøre helt frem til Matheran, fordi miljøforurensende kjøretøyer ikke er tillatt i byen. Du kan ta det elektriske toget, som er en attraksjon i seg selv, eventuelt kan du gå eller ri fra nabolandsbyen Nasturi. Uten biltrafikk er Matheran en rolig og stille plass. Et besøk her føles som å bevege seg 300 år tilbake i tid.


KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!

 

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Internasjonalt førerkort er et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider.

Enkelte land i Europa krever fortsatt et internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. Skal du leie bil utenfor Europa anbefales det å alltid ha med internasjonalt førerkort. For mer informasjon besøk nettsiden til NAF (Norges Automobilforbund).