Forsidebilde SurfersBeach

Napoli Shopping

De handleglade har mye moro å se frem til. De som er ute etter merkeklær og eksklusivitet, finner alle de kjente designerne i butikker i gatene Via Calabritto og Via dei Mille og plassen Piazza dei Martiri med priser som stort sett ligger litt under det du er vant til her hjemme. Det er salg i perioden juli til september og rundt nyttår. 

Napolis største shoppinggate er Via Roma, som på langt nær er verken så eksklusiv eller kostbar som de overnevnte. Her ligger alle de kjente kjedene som du finner i nær sagt enhver storby i Europa, som selger klær, musikk, elektronikk, sko, bøker og så videre. Det største shoppingsenteret er Centro Direzionale di Napoli, med over tretti butikker under samme tak. Prøv også den travle gaten Corso Umberto som strekker seg sørvestover fra Piazza Garibaldi, her ligger det også mange rimelige butikker.



 

Foretrekker du å lete etter din egen skatt på markeder, har Napoli nok å by på. Det største er Pignasecca, som ligger i Via Dante. Det er også antikvitetsmarked hver søndag på Corsa Malta. Fiskemarkedet hver morgen nede ved Porta Nolana er også et livlig spetakkel.

Napoli er kjent for sitt porselen, og de små håndmalte smykkene og pyntegjenstandene er kanskje det mest typiske du kan ta med deg hjem fra regionen. Men det er en forholdsvis kostbar suvenir, som lett kan ødelegges under transport. Italienerne er kjent for sine klær og sko, og selv om Milano regnes som landets motehovedstad, finner du mange gode kjøp også i Napoli.

Generelt om shopping i Napoli

Butikkene har vanligvis åpent fra kl. 0930 til 1330 og fra kl. 1530 til 2000, men dette varierer. De aller fleste butikker holder stengt søndag, selv om det finnes unntak. På mandager åpner noen shoppingsentere og klesbutikker senere, men de fleste stenger tidlig på torsdager.

Tax Free Shopping

Ikke glem at du betaler ganske så mye moms/merverdigavgift når du shopper og på alle kjøp over en viss pengesum kan du få refundert momsen ved utreise. Ikke alle forretninger har denne ordningen på sine salg, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe noen dyrere artikler, og få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

NB!  Det kan kanskje være fristende å kjøpe en kopi av en merkevare fra en av de mange afrikanske illegale innvandrerne som du sikkert vil komme over på gaten. Men vær oppmerksom på at italiensk politi mange steder har gitt opp å prøve og bøtelegge selgerne, da de ofte hverken har penger eller ID-papirer. Men det har derimot DU. Sivilkledde politimenn holder derfor rett som det er øye med gateselgerne, og hvis de ser at du kjøper en piratkopi av f. eks. en Louis Vutton-veske eller Rolex-klokke til en brøkdel av prisen, må du regne med å få en sviende bot i størrelsesorden 25000-30000 kroner.