Forsidebilde SurfersBeach

Napoli Sport

Sport i Napoli

napoli stadio san paolo

Italienere er fanatisk opptatt av fotball, og Napolis innbyggere er ikke noe unntak. Byens store lokale lag, SSC Napoli (Società Sportiva Calcio Napoli) er et av de store navnene i europeisk fotballhistorie, med topplasseringer i både UEFA-cupen, italiensk cup og italiensk Serie A på 80-tallet.

De fleste fotballinteresserte vet at legenden Diego Maradona spilte her i mange år, men også store navn som Fabio Cannovaro, Dino Zoff, Gianfranco Zola, Roberto Ayala og Laurent Blanc har en fortid i klubben. Og uten sammenligning forøvrig, Tromsø-gutten (spiller og trener) Steinar Nilsen spilte der fra 1998 til 2002.SSC Napoli gikk konkurs i 2004 og havnet på tredje nivå i italiensk fotball. Men fra august 2007 var laget tilbake igjen i Serie A for første gang på seks år, og endte på en høyst respektabel 6.plass i sesongen 2007/2008 og har siden etablert seg i toppen av den italienske ligaen.

SSC Napoli spiller sine hjemmekamper på Stadio San Paolo med 78 000 tilskuerplasser. Dette er Italias tredje største stadion, og publikum backer stadig sitt lokale lag. Til og med mens Napoli spilte på tredje nivå, var det bare toppklubbene AC Milan og Inter Milan som trakk flere tilskuere. Det er fullt mulig å få tak i billetter til SSC Napolis hjemmekamper, sjekk detaljer på Napolis offisielle hjemmeside eller supporteravelingens hjemmeside.

I 1990 ble VM-semifinalen mellom Italia og Argentina, med Diego Maradona på laget, spilt på Stadio San Paolo, og oppsiktsvekkende nok heiet mange av de lokale tilskuerne på Argentina i stedet for sitt eget land. Maradona ble passende nok matchvinner på straffe. 

Golf i Napoli

Golfere vil kanskje slite litt med å finne en bane å spille på. Golf er på ingen måte noen folkesport i Italia, og banene som finnes krever vanligvis at du har mangeårig medlemskap eller en Oscarstatuett på peishylla. Men du kan prøve den 9-hulls banen Circolo Golf Napoli på telefon 081 421479. Denne er åpen året rundt, men stengt tirsdager. Forhåndsbooking anbefales på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.