Forsidebilde SurfersBeach

Napoli Leiebil

Leieibil i Napoli

Hvis du bare har kjørt bil i Skandinavia, har du et sjokk i vente når du befinner deg bak rattet midt i heksegryta som er Napoli sentrum, der Fiater og Alfa Romeoer konstant ligger limt inntil støtfangeren din mens alle sjåfører rundt deg står på hornet. Hvis du akter å holde deg i byen, eller bare ut til øyene, Amalfi og Pompeii, så klarer du deg fint med kollektivtilbudet.

Men leiebil gir fantastiske muligheter for turer til Sorrento og Amalfi-kysten, eller f.eks. en tur til Roma.  Både veiene og leiebilprisene er gode etter europeisk standard, og trafikken utenfor bykjernen er ikke noe problem.  Prismessig så regn med fra 1800 kroner for en liten bil en ukes tid. De fleste store leiebilselskapene har kontorer både på flyplassen og i sentrum.

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

 

Pompeii (ca 25 km fra Napoli)

Pompeii er muligens verdens viktigste arkeologiske utgraving. Under Vesuvs utbrudd i år 79 f.Kr. ble byen fullstendig begravd av vulkansk aske og stein, og under gjenoppdagelsen og utgravningene som foregikk på 1700- og 1800-tallet, fant man en nesten intakt romersk by der hus, gjenstander og fresker var bevart slik det sto for snart 2200 år siden.

I dag er Pompeii Italias fremste turistattraksjon, som hvert år tar imot nærmere 2,4 millioner besøkende. Det er verdt å merke seg at den atskillig mindre kjente og besøkte byen Herculaneum led samme skjebne som Pompeii, og den ligger enda nærmere Napoli.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Napoli, Italia" 
to="Pompeii, Italia"}

Capri (ca 25 km fra Napoli)

Du kan selvsagt ikke kjøre hit, men i Napolibukta ligger den idylliske lille øya Capri, som også er breddfull av historie, legender og sagn. Den har vært gresk, de romerske keiserne hadde et landsted her, og herrene Marx og Engels satt visstnok her og forfattet Det kommunistiske manifest. Capri har også en slående vakker natur, med spektakulære klipper og grotter omgitt av turkist hav. De to bosetningene, Capri og Anacapri, er idylliske landsbyer med flott utsikt fra de mange restaurantterrassene. Flere båtselskaper tilbyr transport fra Napoli. For mer informasjon klikk her.

Avellino (ca 45 km fra Napoli)

Den trivelige lille byen Avellino med rundt 57 000 innbyggere er en fin dagstur fra Napoli, en drøy halvtimes kjøring nordøstover. Byen ligger ved foten av den nesten 1500 meter høye fjelltoppen Monte Vergine, og du kan kjøre opp til toppen langs en snirklete vei. Herifra ser du til kysten og Napoli. Noen kilometer øst for Avellino ligger den romerske ruinbyen Abellinum, og i sentrum ligger en katedral.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Napoli, Italia" 
to="Avellino, Italia"}

Sorrento (ca 45 km fra Napoli)

Sorrento er en av Italias mest populære feriebyer, til tross for en befolkning på under 19 000. På sommerstid er det tilsynelatende like mange engelskmenn og tyskere her på charterferie som fastboende. Strendene ligger ved Marina Grande og den roligere Bagni Regina Giovanna, og i sentrum finner du en slående hvit katedral, og hyggelige parker med flott panoramautsikt utover kystlinjen. Se mer informasjon om Sorrento her.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Napoli, Italia" 
to="Sorrento, Italia"}