Forsidebilde SurfersBeach

Nice Leiebil

Leiebil og Nice

Nice er et godt utgangspunkt for utflukter til Provence og de flotte områdene langs den franske rivieraen. Leiebil kan absolutt anbefales ved et besøk til denne franske havnebyen, for det er rimelig å leie bil i Frankrike.

Ofte kan det være lønnsomt å bestille hos et reisebyrå eller leiebilformidler i Norge før du reiser. Da vil alle nødvendige forsikringer være inkludert, men husk at du ofte uansett må betale en egenandel ved skade. Dette kan du også forsikre deg mot, men kommer i tillegg. Med tanke på at tilsynelatende annenhver bil i Frankrike har en eller flere bulker, er nok ikke dette så dumt.Leiebil AEGJØR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens største og ledende aktører på leiebiler.  Dette er stedet du gjør et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!


Du kan velge om bilen skal hentes ved ankomst på flyplassen eller på et av kontorene i Nice sentrum. Planlegger du å ha noen dager i Nice før du benytter bilen, kan dette anbefales, siden det er kostnader med parkering, som igjen kan være vanskelig å finne dersom hotellet ikke har egne parkeringsplasser til gjestene.

Det er korte avstander mellom stedene som er verdt å besøke. Du kan velge å dra på dagsturer, eller ta overnattinger underveis om du ønsker det. Dersom du velger å kjøre på motorveiene, koster det ekstra. Du tar en billett på bomstasjoner når du kjører inn på motorveien, og betaler i forhold til avstanden du kjører og hva slags kjøretøy du har. Det er imidlertid ikke mye du ser av den franske naturen fra motorveien. Det kan derfor anbefales å ta de rimeligere og langt mer tiltalende småveiene. Vær oppmerksom på at det kan være stor trafikk på motorveiene og kystveiene i høysesongen, så du bør beregne ekstra tid for å komme frem.Antibes / Juan les Pins (25 kilometer)

Disse fantastiske feriestedene ligger ca. 30 minutters biltur fra Nice. De tilbyr en avslappende atmosfære med flotte strender, havneområder, nydelige små gater og markeder, hyggelige restauranter og alt man kan ønske for en behagelig ferie. 

Cannes (33 kilometer)

Dette er byen som hvert år i mai lokker til seg filmstjerner og kjendiser til sin storslåtte filmfestival. Hit kommer også mange skuelystne turister som håper å få et glimt av de mange stjernene som oppholder seg her, ikke bare under filmfestivalen. Byen oser av luksus med sine flotte hoteller, designerforretninger, nattklubber, kasinoer og enorme lystyachter i havnen.

Cannes er dyrere enn Nice, men kan til gjengjeld tilby mer eksklusiv shopping og en glamorøs atmosfære takket være Hollywood-stjernenes årlige invasjon. Selv om byen er mest kjent for sin filmfestival, er den et flott reisemål når som helst på året, med sine glimrende sandstrender, gode restauranter og shoppingmuligheter i et livlig båt- og gateliv.


  Klikk her for utskriftsvennlig kart
med detaljert kjørebeskrivelse fra Nice via Juan-les Pins/Antibes til Cannes.

Monaco / Monte Carlo (20 kilometer)

Fyrstedømmet er sentrert rundt Monaco-Ville. Palasset, katedralen og museene hviler på den flate kalksteinsklippen. Den enkleste måten å besøke hovedstaden på er å parkere bilen i bunnen av klippen og ta heisen opp til sentrum. Den best kjente delen av Monaco er for mange Monte Carlo og Formel 1-løp.

  Klikk her for utskriftsvennlig kart
med detaljert kjørebeskrivelse fra Nice til Monte Carlo.

Grasse (45 kilometer)

For parfymeinteresserte kan Grasse være et spennende sted å besøke. Her er det fremdeles tre store parfymefirmaer i drift. Her finnes flere parfymemuseer, og hvert år arrangerer denne velduftende byen en sjasminfestival, til tross for at de fleste parfymer i dag lages av importerte blomster.


  Klikk her for utskriftsvennlig kart
med detaljert kjørebeskrivelse fra Nice til Grasse.

Avignon (260 kilometer)

Ca to og en halv times kjøring vest for Nice ligger Avignon, en hyggelig og vakker by med rundt 90 000 innbyggere. På 1300-tallet var faktisk dette hjemstedet for sju paver i stedet for Roma, og byens fremste severdighet er det imponerende Palais des Papes, eller pavepalasset. Dette er verdens største gotiske palass. Ellers er Avignon bra for shoppingglade, du kan ta et cruise på Rhône-elven eller teste Provences ypperlige cuisine.

  Klikk her for utskriftsvennlig kart
med detaljert kjørebeskrivelse fra Nice til Avignon.