Forsidebilde SurfersBeach

Nottingham Shopping

Nottingham regnes som en av Englands beste byer for shopping, etter London og Manchester. Her er det rundt 1300 butikker, seks varemagasiner og ikke minst to store shoppingsentere. Det største er Victoria Shopping Centre, med over 120 butikker under samme tak, deriblant en Disney Store, House of Fraser og John Lewis. Her finnes også et stort innendørs marked. Victoria ligger nordøst for Old Market Square.

Shoppingmulighetene i Nottingham regnes blant Englands beste, og det er flere livlige og trivelige gågater med nok av butikker.
Albert Street er en av Nottinghams gågater

Det andre shoppingsenteret, som dekker et helt kvartal like sør for Old Market Square, er Westfield Broadmarsh med nærmere 120 butikker og spisesteder spredt over 45,000 m². Hovedinngangen er fra Lister Gate, som er en av Nottinghams fremste handlegater ved siden av Albert Street, High Street og Clumber Street. Her finner du alle de velkjente kjedebutikkene som du tilsynelatende finner i enhver hovedgate i samtlige engelske byer, som Marks & Spencer, H&M, Boots og Debenhams.

Er du ute etter mer eksklusive og spesielle klær og varer, bør du heller titte innom butikkene i Victoria Street og Bridlesmith Gate. Du kan også prøve Derby Road, nordvest for markedsplassen, hvor det er mange designer- og antikvitetsbutikker. Hvis du derimot ser etter mer alternative varer, er det Hockley-området du bør sette din lit til.

Hvis du vil komme hjem fra Nottingham med noe som er typisk og karakteristisk for byen, så kjøper du kniplinger, produktet som virkelig satte Nottingham på verdenskartet på 1700- og 1800-tallet. Spesialisten er Lace Centre som ligger i de gamle historiske Severn-bygningene i enden av Castle Gate, like ved Robin Hood-statuen, eller på Victoria Market.

Nottinghams markeder

Det innendørs markedet på Victoria Shopping Centre har åpen fra mandag til lørdag. Du kan jo også ta turen innom noen av de syv tradisjonsrike utendørsmarkedene i Nottingham:

  • Sneinton market - mandager og lørdager
  • St. Ann's market - tirsdager
  • Bulwell market - tirsdager, fredager og lørdager
  • Hyson Green market - onsdager
  • Broxtowe market - onsdager
  • Bilborough market - torsdager
  • Clifton market - fredager og lørdager

Åpningstider og taxfree shopping

Butikkene har generelt åpent fra kl. 0900 til 1700 eller 1800 mandag til lørdag, ofte med langdag på torsdager. De fleste butikkene i Broadmarsh og Victoria har også åpent 1000 til 1700 på søndager. Og ikke glem at ved større kjøp kan du få refundert momsen på 17,5 % på flyplassen ved hjemreise. Ikke alle butikker har denne ordningen, så spør gjerne først, eller se etter Tax Free Shopping-skiltet ved inngangen.