Forsidebilde SurfersBeach

Nottingham Spise

England er vel ikke kjent for sine bidrag til den internasjonale haute cuisine. De mest kjente engelske rettene er nok Yorkshire pudding og fish & chips, men i dag finner du svært få restauranter i Nottingham som utelukkende serverer engelsk kost.

Nottingham har først og fremst to restauranter som kniver om tittelen "Best i byen". Hart's Restaurant er en del av Hart's Hotel, som ligger i Standard Hill like nord for Nottingham Castle. Menyen beskrives som "Modern British", og en full treretters med vin for to personer vil antagelig koste deg nærmere tusen kroner.

Hart's fremste konkurrent er World Service, som ble kåret til Restaurant of the Year 2007. Eierne er til og med forhenværende ansatte på Hart's. Restauranten er multikulturell, og både meny og interiør har innslag fra hele verden.  Her er også en orientalsk terrassehage du kan spise i hvis været tillater det.

Blant de noe rimeligere restaurantene i Nottingham har den tyrkiske Antalya blitt en favoritt blant byens innbyggere. Prisnivået er behagelig, med de fleste hovedrettene under hundrelappen, deriblant flere vegetarretter. Adressen er 34 Forman Street, tre minutter fra Old Market Square.

Vil du holde deg til de velkjente kjedene, har du både en Hard Rock Cafe i King Street 11, rett ved Old Market Square, og en TGI Fridays i South Sherwood Street. Er du glad i indisk mat, kan vi på det varmeste anbefale Kayal i 8 Broad Street, Hockley. Menyen er først og fremst sør-indisk, noe som igjen vil si atskillig sterkere krydret mat enn du kanskje er vant med fra andre indiske restauranter, så ikke bestill maten "Spicy" uten å vite hva du gjør!

Hvis du vil prøve noe utenom det vanlige, så er kanskje den brasilianske restauranten Las Iguanas et alternativ? Her er det latinamerikansk musikk, brasiliansk øl og cachaca og en stemning som sender deg rett til Rio de Janeiro. Den ligger i Unit B1, Chapel Bar, og hovedrettene ligger rundt 90-130 kroner.

Nottinghams eldste puber

Som enhver universitetsby, har også Nottingham et sydende uteliv med alt fra puber og rockebarer til technoklubber og vinbarer. Er vi i England, trives vi best på de erketypiske britiske pubene, og du bør titte innom de tre eldste. Ye Olde Trip To Jerusalem, som skal ha servert sine gjester siden 1189, altså i rundt 820 år, skal være Englands eldste pub. Navnet stammer fra korsfarerne som skal ha stoppet her underveis til Det Hellige Land, Jerusalem. De bakre rommene i puben er hogget rett inn i fjellet direkte under Nottingham Castle, og her er også et lite museum. Mat serveres frem til 1800, men plassen er stadig åsted for middelaldermiddager på kveldene.  Adressen er 1 Brewhouse Yard. Titt også innom The Bell Inn, med lisens tilbake til 1276, og Ye Olde Salutation Inn, med røtter fra 1240, i Hounds Gate, Maid Marion Way.