Forsidebilde SurfersBeach

Oslo Shopping

Shopping i Oslo

oslo troll and shopping

De færreste vil konkludere med at Oslo er et shoppingparadis, med mindre man kommer fra en annen skandinavisk småby. Alle andre vil antagelig finne ut at de fleste varene kan du få til rimeligere priser i hjemlandet, og spesielt i områdene rundt Karl Johan og Aker Brygge vil nok mange få et prissjokk hvis man ikke har vært i Norge før.

På den annen side skal det sies at ingen andre byer har større utvalg enn i Oslo. Her er de største sentrene, de mest eksklusive butikkene og også de mest spennende, hvis man gidder å gå litt utenfor turiststripa.

Suvenirer i Oslo

De vanligste turistsuvenirene inkluderer små troll, strikkede gensere og lusekofter, og håndverkskunst med norrønt eller samisk design. Men dette er generelt svært dyrt, og hvis du finner for eksempel en lusekofte til et par hundrelapper, er det garantert en maskinfabrikert kopivare.

Oslos shoppingområder

Oslos shopping foregår hovedsakelig i og rundt tre gater. Mest sentralt er Karl Johans gate. Gågatedelen fra Egertorget og ned til Jernbanetorget har tett på tett med butikker på begge sider, blant annet kjente kleskjeder som H&M og Vero Moda. Ved Jernbanetorget, på enden av Karl Johan, ligger Oslos største shoppingsenter, Oslo City

Rett øst for Egertorget finner du det gamle ærverdige og kjente varemagasinet Sten & Strøm (Nedre Slottsgate 8). Mellom Egertorget og Slottet finner du moderne store shoppingsentre som Palèet, med den megastore bokhandelen Tanum. Tverrgaten Universitetsgaten huser Norges største Norli-bokhandel, kanskje enda større enn Tanum på Karl Johan. 

Parallellgaten til Karl Johan, Stortingsgaten, har også flere gode butikker, blant annet kjente Ferner Jacobsen i Stortingsgaten 14. Akersgaten som krysser Karl Johan ved Egertorget (oversiden av Stortinget). Her finner du noen svært eksklusive merkebutikker. Antagelig mest for vindusshopping. 

Det andre populære shoppingområdet ligger på Majorstua, i Bogstadveien som etterhvert skifter navn til Hegdehaugsveien. Dette regnes som et mer eksklusivt og trendy område, og de fleste butikkene gjenspeiler også prisnivået.

Det tredje området er MarkveienGrünerløkka, hvor designbutikker har dukket opp som paddehatter de siste årene.