Forsidebilde SurfersBeach

Palanga Attraksjoner

Attraksjoner i Palanga

palanga-tyszkiewicz-palace. Photo: Alma Pater, GNU License

Som en typisk badeby er det ikke å forvente at Palanga har like mye å tilby som hovedstaden Vilnius av typiske attraksjoner. Men denne kysten er preget av vakker natur, og selve Palanga har jo en lang historie, og derfor en del attraksjoner å by på.

Ravmuseet i Palanga

Her slår du "to fluer i en smekk" siden Rav-museet ligger i det flotte palasset Tiskeviciai. Rav går for å være Baltikums gull. I virkeligheten er det mer enn 40 millioner år gammel harpiks, gulbrun av farge, og gjerne med godt bevarte innsekter eller edderkopper synlig inne i selve forsteiningen.  I dette museet får du se noen av de flotteste rav-stenene og rav-smykkene i hele verden.  Adresse Vytauto 17.



Tiskeviciai-palasset

Dette palasset som huser Rav-museet (Amber) ble bygget av den tyske arkitekten Franc Svechten. Adressen er Vytauto 17, ved den botaniske hagen.  Bildet over er tatt fra palasset og viser den flotte hagen.

Palanga Botaniske hage

Blir det for mange feststemte mennesker i sentrum av Palanga, er denne parken et herlig og smart utfluktsmål. Du finner den ved sydenden av gaten Vytauto. Det er den kjente franske landskapsarkitekten Eduard Rene Andre som står bak denne flotte parken som ble bygget i 1848.

Åssiden Birute

Litt sydvest for Rav-museet finner du en åsside som en gang i historien var en plass som hedningene betraktet som en helligdom. I dag vandrer romantiske ungdommer (og voksne) hit. Om sommeren er det fra tid til annen høytlesning av poesi på Birute. Vi anbefaler først og fremst en tur til toppen for panoramautsikt over rav-kysten til Palanga.

Santa Maria-kirken

Denne neo-gotiske kirken er ikke av de største, men den er vakker. Med et tårn på ca 76 meter er kirken dessuten byens høyeste bygning. Kirken kan dateres til rundt år 1900. Kirken ligger på gaten Basanavicius i sentrum av Palanga.

Gaten J Basanavicius

Er det et sted en gate kan være en attraksjon, så må det være i Palanga. Sammen med sjøbroen er det her folk møtes. Gaten er det samme for Palanga, som Las Ramblas er for Barcelona, med andre ord en turistfelle på godt og vondt. Her er det fullt opp med gateartister, feststemte mennesker, musikk, barer, restauranter, butikker og alt annet som hører til en varm sommerdag eller sommerkveld.