Forsidebilde SurfersBeach

Palma Turist

Turist i Palma

palma strandpromenade

Forhåpentlig møter Palma deg med godt vær (Mallorca er normalt en solrik øy). Vi anbefaler å starte besøket med å bli kjent med Palma by. Kjøp gjerne billett på en av Palmas sightseeingbusser. En billett, som gjelder i 24 timer, koster ca. 150 kroner. Du synes kanskje det er dyrt, men byområdet er stort, og fordelen med en slik billett er at du kan gå av og på så ofte du vil.

Bussene går med 20 minutters mellomrom fra tidlig om morgenen til ettermiddagen eller kvelden, avhengig av sesongen.Dag 1 i Palma

Det naturlige startpunktet for å bli kjent med Palma er katedralen. Rett ved siden av Catedral O la Sea finner du kongefamiliens residens. Det finnes også museer ved katedralen. På nedsiden av katedralen finner du den flotte parken, Parc de la Mar. Litt nedenfor parken har du sjøpromenaden og Palmas kaianlegg. Ta deg god tid her. Når du har gjort deg kjent med dette området, gå tilbake til katedralen og videre til Plaza Reina. Denne plassen ligger på oversiden av Catedral O la Sea.

Plaza Reina er et ypperlig startpunkt for forskjellige aktiviteter. Spaser for eksempel opp gaten Passeig des Born. Uterestauranter, tapasbarer og folkeliv preger gaten, og du føler byens atmosfære og puls når du går her. Ved enden av gaten kommer du til plassen Placa Joan Carlos.

Velger du å gå til venstre ved Placa Joan Carlos, møter du kanskje Palmas mest eksklusive shoppinggate. Den heter Avenu Jaime III.  La imidlertid shoppingen vente til senere på dagen. Ta heller til høyre og spaser til det store torget, Placa Mayor. Plaza Mayor er en svært sentral plass i gamlebyen. Sett deg gjerne ned på en av restaurantene eller barene og kos deg med en Bocadillo eller en Pa amb Oli sammen med et glass vin eller en god kopp kaffe. Fra Plaza Mayor går du gaten la Rambla (ja, samme navn som hovedgaten i Barcelona) til du kommer til krysset med gatene Via Portugal og Via Alemanya. La Rambla har butikker av alle slag. Følg gaten via Alemanya til Avenue Comte Sallent, og du kommer til den kjente plassen, Placa Espanya. Placa Espanya er et trafikknutepunkt med både jernbane-og busstasjonen. Du finner også en liten park i nærheten, der du kan slappe av og studere folkelivet.

Fra Placa Espanya går du ned Avenu d’Alexandre Rosello og videre ned til havnen. Du vil da se parken og katedralen på høyre side når du kommer ned til vannet. Denne siste spaserturenturen tar ca. 30 minutter.

Vi forslår nå at du tar deg en sen lunsj på en av de mange restaurantene eller tapasbarene i nærheten av Placa Reina. Velg gjerne et spisested med utsikt til sjøen. Det vil være et godt valg.

Etter maten foreslår vi at du bruker tiden til avslapning langs strandpromenaden eller til bading. Det er ikke mange strender i selve Palma, men du finner en strand ved gaten Joan Miró helt vest i byen. Det er en passasje til stranden nedenfor hotell Nixe Placa.  Alternativt kan du ta du taxi til Palma Nova (ti kilometer utenfor Palma by) eller benytte en av bussene som går fra Placa Espanya.

Er det ikke badevær, kan kanskje et museumsbesøk være fornuftig? Vi forslår museet Museu d’art Espanyol Contemporani, som er Palmas mest kjente kunstgalleri. Her finner du verker av kjente kunstnere som Dalí, Miró og Picasso. Adressen er Sant Miguel 11. Det er i nærheten av Placa Major.

Middag spises sent i Spania, og Palma er ikke noe unntak. En fornuftig middagstid er kl. 2100. Du finner mange koselige restauranter over hele Palma. Et forslag kan være Rodeo Grill, en av Mallorcas beste grillrestauranter. Adressen er Calle Romon y Cajal 14.

Etter middag må du bare oppleve det spanske utelivet. For deg som foretrekker barer og puber, foreslår vi at du starter ved Placa Reina. Ønsker du diskotek, hvorfor ikke gå rett på det beste: Tito er et verdenskjent diskotek som ligger ved sjøpromenaden. Adressen er Paseo Maritimo 43. Det er ikke noe poeng å komme dit før klokken 0100.

Dag 2 i Palma

palma castell de bellver5

Vi foreslår en utflukt til slottet Castell de Bellver, [se bildet over] som ligger vest for sentrum. Her har du det beste utsiktspunktet over Palma og Mallorca. Og det er en svært vakker utsikt som venter deg. Det er mulig å gå inn i Castell de Bellver, som for øvrig også huser Palmas bymuseum. Her kan du se forskjellige arkeologiske funn. I tillegg er det et flott parkanlegg i området rundt slottet.

Etter besøket kan du gå ned de mange trappene til selve Palma by. Følg gaten Bellver hele veien til du møter gaten Joan Miró. Ta til høyre, og du kommer til Porto Pi, som er det mest kjente kjøpesenteret i Palma. Her kan du shoppe det meste. Du finner butikker som Zara, Disney Store og Lacoste. I tillegg er det mange restauranter hvis du ønsker en matbit. For deg som ønsker mer shopping, foreslår vi at du tar en taxi til Placa Joan Carlos og går gaten Jaume III og nærliggende gater.

Vi vil også foreslå et besøk til Pueblo Espanol, som ligger vest for sentrum. [Se bildet over] Her finner du hele Spania i miniatyr. Denne minibyen regnes blant verdens beste i sitt slag. Klikk her for kart. Her er også enkle restauranter, barer mv.

Denne kvelden foreslår vi at du gjør som spanjolene og tar en skikkelig tapasrunde. Start ved tapasbaren Making Tapas. Her sendes smårettene på bånd rundt i restauranten, og du plukker det du har lyst på. Etter en stund fortsetter du til neste tapasbar, og til neste osv.
 
Ønsker du ytterligere nattlige aktiviteter, kan du ta taxi til Plaza de Gomla. Her finner du mange barer, klubber og spisesteder.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.