Forsidebilde SurfersBeach

Paris Spise

Spise i Paris

 

La oss si det med en gang. Det finnes fantastisk mye god mat å få kjøpt i Paris. Det franske kjøkkenet er kanskje verdens beste, og mange land har latt seg inspirere av det. Fransk kjøkken byr på et mangfold av retter. Hva med snegler, blåskjell, and, kalkun eller østers? Rettene har gjerne gode grønnsaker (finn ut hvordan en god tomat skal smake) og sopp. Desserter er gjerne iskrem, sorbeer eller crème brulée, hver for seg eller sammen.

Franske viner er gode, og selv om ikke alle kelnere og hovmestere blir fornærmet hvis du bestiller vin fra andre land, synes vi du godt kan holde deg til fransk vin i Frankrike. Utvalget er enormt, og spør gjerne kelneren om råd. De har jevnt over stor kompetanse når det gjelder vin.

I Paris finner du en rekke restauranter med Michelin-stjerner, men du behøver ikke blakke deg på eksklusive restauranter. Det finnes også mange rimelige bistroer og restauranter. Og ønsker du å smake andre kjøkken enn det franske, er det også fullt mulig. Ikke minst finnes det flere gode restauranter i Paris som har spesialisert seg på mat fra Østen. Vi kan anbefale både den indonesiske restauranten med det logiske navnet Indonesia i 12, rue Vaugirard i Latinerkvarteret, og den lille indiske Shenaz i 11, rue Houdon i Montmartre.

Ulike typer restauranter i Paris

En restaurant kan kalle seg så mangt i Paris. Du har brasserier, bistroer, restauranter og kafeer. Kafeene er åpne sent på kvelden, men har ofte stengt søndager eller mandager. Restaurantene stenger tidligere, og du bør ha bestilt maten før klokken 2200 om kvelden. Går du på en eksklusiv restaurant, forventes det at du har dresset deg litt opp.

Ved Champs-Elysees og området rundt finner du de fasjonable kafeene og restaurantene. I Marais-området er det mer sjarmerende kafeer og restauranter. Et godt tips er å velge spisested i området ved den vakreste plassen i Paris. Vi tenker naturligvis på Place des Vosges. Spis på en av restaurantene ved plassen. Place des Vosges ligger i Marais-området, sør for Louvre.

Kinakvarteret og spesielt avenyene de Choisy og d’Ivry er området for thairestauranter og annen østerlandsk mat. Latinerkvarteret har billige og enkle barer og restauranter. Ved Rue de la Huchette ved Place St. Michel finner du mange tavernaer, bistroer og discobarer.

De eksklusive restaurantene er det mange av, men forsøk området Mabillion ved St. Germain. De mest trendy kafeene og restaurantene er ved Abbesses Metro i Montmatre.

 

 

Utvalgte spisesteder i Paris

Brasserie Berthillon
Berthillon er egentlig en detaljistkjede eid av kjente Chauvin-familien som selger luksus-iskrem og sorbet. Hovedutsalget skjer i en bistro i Ile Saint-Louis og folk flokker hit om sommeren. Adressen er 29-31 rue Saint-Louis en l’île, ikke langt fra Notre Dame.

Chez Michel
En absolutt favoritt hos kjennere og folk som bor i Paris er Chez Michel. Ikke er det spesielt dyrt heller, selv om maten smaker himmelsk. Adressen er 10 rue de Belzunce, snaue to kilometer sørøst for Sacre-Cour i 10E Arr. OBS! Her er det stengt lørdag og søndag, samt til og med lunsj mandag. Maten er klassisk fransk!

Buddha Bar Paris
En liten turistfelle, men hva gjør vel det? Maten på Buddah Bar er like god som da restauranten/baren/loungen startet opp i 1996. Maten er herlig asiatisk og stemningen er über cool og relaxed. Interiøret gjør at du garantert tar bilder og legger ut på sosiale medier.

Adressen er 8-12 Rue Boissy d'Anglas, like ved Place de la Concorde.Uteliv i Paris

Er du på jakt etter nattklubber og musikklubber, foreslår vi Rue de Lappe i Bastille-området.  Ungdommen bør ta turen til Sorbonne og studentmiljøet. Her finnes mange rimelige utesteder. Et godt alternativ for uteliv og mat er Vavin-krysset ved Montparnasse.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.