Forsidebilde SurfersBeach

Perth Attraksjoner

Ønsker du oversiktskart over Perth med alle attraksjonene? Klikk her for Kart Perth !

Swan Bells
Swan Bells er et klokkespill med atten store klokker montert i et 85 meter høyt tårn av glass og kobber, og har blitt en av Perth største turistattraksjoner siden åpningen i år 2000. Tolv av klokkene var en gave fra England og kan spores tilbake til 1300-tallet. De hang tidligere i kirken St. Martin-In-The-Fields på Trafalgar Square i London, men er nå en del av verdens største fungerende klokkespill. Swan Bells ligger i Barrack Square, Riverside Drive, og har åpent daglig fra kl. 1000 til 1800. Inngangspenger 30 kroner, 20 for barn.

Art Gallery of Western Australia
Art Gallery of Western Australia åpnet i 1979, men har en historie som strekker seg helt tilbake til 1895. Her finner du malerier og skulpturer fra 1800-tallet og fram til i dag.
Galleriet ligger på Perth Cultural Centre i James Street, Northbridge. Åpent daglig fra kl. 1000 til 1700.

Old Freemantle PrisonOld Fremantle Prison
I 145 år var  Freemantle Prison Vest-Australias største fengsel, der voldsdømte forbrytere satt, og der alle henrettelser i staten fant sted. Fengselet ble brukt som høysikkerhetsinstitusjon helt fram til 1991, og har siden vært museum. På omvisningene kan du besøke cellene og se den bevarte graffitien, du kan komme inn i galgerommet og i de underjordiske tunnelene. Blant fengselets tidligere fanger finner vi faktisk Perths store musikalske sønn, tidligere AC/DC-vokalist Bon Scott, som for øvrig ligger begravd på Fremantles kirkegård. Fremantle Prison er åpent hver dag fra kl. 1000 til 1700 og har gratis adgang.

Perth Zoo
Denne dyrehagen i det sørlige Perth har holdt åpent hver eneste dag siden den første gang åpnet i 1898 med to løver og en tiger. Den har nå vokst til å inkludere over 1800 dyr fordelt på 230 arter, og parken har høstet heder og priser for sitt arbeid for å bevare truede dyrearter. Både sibirske tigrer og hvite neshorn er blitt født i Perth Zoo, i tillegg til australske arter som numbat og solbjørn. Perth Zoo har åpent daglig fra kl. 0900 til 1700, og koster 85 kroner i inngangspenger, barn halv pris.  

Kings Park & Botanical Gardens
Denne store parken halvannen kilometer øst for Perth sentrum er på over 400 hektar. To tredjedeler av parken består av vill natur; resten er velholdte parkområder og fritidsområder for lek og spill. Kings Park & Botanical Gardens ble anlagt i 1872 og fikk sitt navn etter engelske kong Georges besøk i 1901. Her vokser 320 typer av australske planter, og rundt 80 fuglearter holder til her. Parken er Vest-Australias mest populære besøksmål og mottar hvert år millioner av gjester.

Aquarium of Western Australia
Dette er Australias største akvarium. Det har en egen undervannstunnel som du kan spasere igjennom mens hai, ål og skilpadder svømmer over og rundt deg. Du kan også se nærmere på vakre, levende korallrev, besøke lekne seler og spise lunsj på terrassen.
Aquarium of Western Australia har åpent daglig fra kl. 1000 til 1700 og ligger ved Hillarys Boat Harbour 20 minutters kjøretur nord for sentrum. Inngangsbilletten koster rundt 125 kroner for voksne, 70 for barn mellom 4 og 15, og gratis for de minste.

Western Australia Museum
Dette museet fokuserer på Vest-Australias historie og miljø, og har blant annet antropologiske utstillinger, meteorer, dinosaurfossiler, gjenstander fra steinalderen og sommerfuglgalleri.
Museet ligger i Northbridge og har åpent daglig fra kl. 0930 til 1700. Gratis adgang. Mer informasjon.

Cohunu Koala Park
En halvtimes kjøring øst for Perth finner du denne 14 hektar store parken, der du kan mate kenguruer, hjort, ponnier og struts. Og ikke minst kan du holde en koala, disse små teddybjørnene som alle andre enn australierne selv finner så uimotståelig sjarmerende. Bjørnene lever nesten utelukkende på eukalyptusblader og sover 18–20 timer daglig. Ikke glem kamera! Cohunu er åpen daglig fra kl. 1000 til 1700, og koster 110 kroner i inngangspenger, barn under 14 år halv pris. 

Whiteman Park
To mil nord for Perth sentrum ligger den 40 kvadratkilometer store parken Whiteman Park. Her finner du en yrende flora og over 120 dyrearter. Parken har også et utstrakt nett av turstier, sykkelstier, lekeplasser, tennisbaner og fotballbaner i tillegg til museer som Western Australia Motor Museum og det noe spesielle Traktormuseet.
Gratis adgang, åpent daglig fra kl. 0830 til 1800, og til kl. 1900 i helger og i sommermånedene.