Forsidebilde SurfersBeach

Praha Med barn

Med barn i Praha

praha hamleys

Tsjekkerne er generelt svært barnevennlige og familieorienterte, selv om Praha ikke er spesielt tilrettelagt for barn. Du finner for eksempel sjelden egne lekerom for barn på shoppingsentrene eller egne barnemenyer på restauranter, selv om man oftest kan be om å få en mindre porsjon til rimeligere pris.Vanligvis synes barna at Praha er en spennende destinasjon med sine slott, brosteinsgater, utsiktstårn og broer. Vi foreslår følgende aktiviteter:

Praha Zoo

praha zoo

Alle barn synes dyrehager er stas, og Praha Zoo litt nord for sentrum er modernisert og hyggelig. De siste årene har det blitt brukt mye penger på å bedre dyrenes levevilkår, og resultatet er blitt et trivelig sted å tilbringe en ettermiddag med barna. Det er åpent daglig fra kl. 0900 til kl. 1900 på sommeren, og til kl. 1600 eller kl. 1800 resten av året. Inngangsbilletten er svært rimelig. OBS! Dyrehagen i Praha er regnet som en av de beste i verden, herunder tanke på dyrevelferd.

Attraksjoner på elven i Praha
Elven som renner igjennom Praha, Vlatava, også kjent som Moldau, kan også være et alternativ. Du kan leie en robåt eller en pedalbåt for noen tiere, og hele familien kan hjelpe til med å manøvrere båten rundt på elven. Her er flott utsikt mot slottshøyden, Karlsbroen og tårnene.

Grøntområder i Praha
Litt sør for sentrum ligger slottsområdet Vysehrad med en stor park og flott utsikt. Her er det greit å ta med seg barna på piknik og spille litt ball i sola. Litt mer sentralt, på Lillebyens side av Karlsbroen, ligger den store Petrinparken, der du kan ta taubane opp til toppen av det 320 meter høye utsiktspunktet.

Teknisk museum i Praha
Et annet alternativ, kanskje for de litt større barna, er teknisk museum. Her finner du store maskiner og motorer, gamle biler og fly og damplokomotiver. Museet er åpent tirsdag til søndag fra kl. 1000 til kl. 1700. Inngangsbillett koster rundt 20/10 kroner for voksne/barn.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.