Forsidebilde SurfersBeach

Roma Spise

Spise i Roma

Roma-reiseguidebanner

Det italienske kjøkkenet er både godt og spennende og består av mye mer enn pizza. Et måltid begynner med antipasti, som kort og godt er appetittvekkere. Forretter kan også kalles primi piatti. Neste rett er Secondi, som er hovedretten, enten fisk eller kjøtt. Når du kjøper hovedrett, må du bestille grønnsaker, poteter og lignende i tillegg. Til slutt bestilles ost eller frukt (ost heter formaggi), før det hele avsluttes med dolci (dessert).



Spesialiteter i Roma og Italia er bruschetta. Det er ristet brød som er gnidd inn med olivenolje, hvitløk og ofte med fersk tomat over. Gnocchi alla Romana er små boller av semule servert alene eller med tomater. Sopp er vanlig i Roma, og artisjokkene er nydelige. Prøv Fiori di Zucca e Carciofi Fritti som er innbakt squash med frityrstekte artisjokker.

Det er mange gode pizzeriaer, men forsøk å unngå ”turistfellene” rundt de største attraksjonene. Her lages som regel maten uten den personlige ”touchen”. Dessuten er den dyrere enn nødvendig. Iskrem er stort i Italia og kanskje verdens beste? Iskrem heter gelato på italiensk, og du får kjøpt det over alt. Den beste iskrembaren er kanskje Tre Scalini på Piazza de Navona. Her er det dyrt, men du spiser godt og på et berømt sted.

Områdene i Toscana brukes som hovedleverandører av god rødvin i Roma. Har du imidlertid god råd så vit at Barolo (fra Piemonte) gjerne går for å være den beste rødvinen. Stor, kraftig og tung i smak, og bør absolutt ha vært lagret noen år. Hvitvin kan være lokal, prøv for eksempel vin fra Lazio-regionen. Husets vin heter vino de la casa (rødvin er rosso, mens hvitvin er bianco). Denne vinen serveres som regel i liters- eller halvliterskaraffel. Den er god og rimelig.

Mateldorado i Trastevere i Roma

Trastevere er et område som er kjent for mange gode restauranter. Her finner du restauranter i alle prisklasser. Forsøk for eksempel restauranten Da Lucia i Vicolo del Mattonato i Trastevere. Det er typisk italiensk service (på godt og vondt). Her serveres ekte romersk mat til en rimelig penge, og det er mulig å sitte ute. Et annet alternativ er Da Paris, som er restauranten for den kresne. Adressen er Piazza San Calisto. Her får du fantastisk pasta og nydelig fisk. Prisnivået hos Da Paris er høyere enn hos Da Lucia.

Forslag til andre restauranter i Roma

Taverna Angelica

Taverna Angelica ligger ved Piazza a Capponi i Vatikanet. Prisene er middels høye, og restauranten er meget god på fisk og pasta. Ligger i nærheten av St. Peterskirken.

Tullio

Dette er en typisk toskansk restaurant. Tullio serverer grillet kjøtt (prøv florentinsk biff) og fisk, sopp og pasta. Tullio ligger i gaten Via San Nicola da Tolention i Via Veneto-området.

Osteria dell’Antiquario

Restauranten Osteria dell'Antiquario, som ligger ved Piazza Navona, tilbyr tradisjonell italiensk mat. Adressen er Piazetta San Simeone 27.

Du finner mange koselige restauranter i smågatene mellom Piazza Navona og Tiber, kanskje mindre enn 400 meter fra selve plassen. Disse restaurantene gir mye mer for pengene enn restaurantene inne på selve Piazza Navona.

Pizzeria i Roma

Den mest kjente kjente (og beste) pizzeria er Da Baffetto . Alternativt foreslår vi Pizzeria Ivo eller Pizzeria Panattoni i Trastevere. Da Baffetto ligger i nærheten av Piazza Navona i gaten Via del Governo Vecchio 114. Pizzeria Ivo har adressen Via S. Francesco a Ripa 159, mens Panattoni har adressen Viale Trastevere 53.

------> NEXT PAGE

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.