Forsidebilde SurfersBeach

San Francisco Shopping

I San Francisco har du et svært godt utvalg av alle slags varer, mye på grunn av den store etniske variasjonen i byens befolkning.

San Franciscos selvsagte shoppingmidtpunkt er Union Square og området rundt. Her ligger alle de store kjedene representert, deriblant Macy's, Nordstrom, Neiman-Marcus, Cartier, Bloomingdales og Saks Fifth Avenue. Her ligger også de eksklusive butikkene (eller boutiquene) til designere som Dior og Armani.  I sidegatene finner du mange gallerier og kunstutsalg.

Et av turistenes favorittsteder for shopping er Cannery som er en stor mursteinsbygning med fortid som hermetikkfabrikk. Her er suvernir- og gavebutikker som bl.a. selger indiansk håndarbeidskunst, krystaller og smykker, i tillegg til barer og spisesteder. The Cannery ligger på Del Monte Square ved foten av Columbus Street.

Ved Pier 39 på Fisherman's Wharf ligger det over 110 butikker som selger alt en turist kan tenke seg å kjøpe. Hvis du hadde prøvd å åpne en butikk i Norge som kun selger draker, kniver, spilledåser, kjøleskapmagneter, sokker eller russiske dukker, ville du antagelig gått konkurs øyeblikkelig, men i USA går allting an. Her ligger også en Disney Store, og like ved finner du The Anchorage med mer enn 50 spesialbutikker og restauranter.

Amerikanere er flinke til å lage store sentere hvor du kan tilbringe hele dagen med å shoppe, spise, drikke, kanskje bowle eller gå på kino. Et slikt er Embarcadero Center, som strekker seg over seks kvartaler. Det ligger mellom Union Square og sjøen, på Battery og Drumm Street, og har over 125 butikker og spisesteder.

Vil du prøve noe annet enn moderne shoppingsentere med klimaanlegg og easy listening-musikk på høyttalerne, kan du sette kursen mot bydelen Castro, men som definitivt ikke er oppkalt etter Cubas president. Blant bratte gater og gamle hus malt i lystige farger finner du mange spesielle butikker, bokhandlere, gallerier og barer.

De fleste butikkene holder åpent mellom 1000 og 1900 alle dager unntatt søndager. Noen av de største varehusene stenger enda senere, og har også søndagsåpent.

Vær oppmerksom på at en salgsskatt på 8,25% plusses på når du betaler, men på større kjøp kan du i mange tilfeller få refundert denne på flyplassen når du forlater California.