Forsidebilde SurfersBeach

San Francisco Leiebil

Det er veldig godt tilrettelagt for leie av bil i USA og det er vesentlig rimeligere enn i Norge. Du kan bruke ditt norske førerkort dersom oppholdet ikke strekker seg utover seks måneder. Hvis du ikke har kjørt bil utenfor Norden før, kan det være litt skremmende å komme rett ut på motorveier med åtte filer i hver retning og tung trafikk på alle kanter. Men skiltingen i USA er forbilledlig, du får tydelig beskjed lang tid i forveien om hvilken fil du skal ligge i for å komme til rett sted.

KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!

På den "vanlige" motorveien er det oftest 2-3 filer i hver retning. Alle filer brukes fritt, ikke som i f.eks i Tyskland der venstre fil er for hurtigkjøring. Amerikanerne bruker samtlige filer og svinger mellom bilene som det skulle vært slalåm. Veiene er av veldig bra standard nesten uansett hvor du skal. Du ender ofte opp med å bruke mindre tid enn beregnet på distanser siden man kan holde 140 kmt jevnt på de fleste interstates.

Det meste i USA er tilrettelagt for bilister, så du kan gjøre omtrent alt fra bilvinduet. Ta ut penger, bestille mat, kjøpe øl, se en kinofilm osv. Husk at når du fyller bensin i USA må du forhåndsbetale inne i butikken først, og da helst kontant. Når du har fylt for beløpet du har betalt for, får du ikke mer ut av pumpa. Fyller du for mindre enn det du har betalt for, får du tilbake differansen, og dermed er det mer tungvint hvis du har betalt med kort.

Hvis du leier bil, kan vi foreslå følgende destinasjoner som dagsutflukter fra San Francisco:
 

Muir Woods National Monument (18 kilometer)

Kjører du over Golden Gate og følger Highway 101 til Highway 1-exiten mot Stinson Beach, kommer du til Muir Woods National Monument, som årlig tar imot halvannen million besøkende. Her er en skog med eldgamle redwood-trær, som har vært fredet i over ett århundre. Noen av disse enorme trærne er over 80 meter høye og 4,5 meter brede. Det er ypperlige turstier for deg som vil spasere en times tid i idylliske omgivelser. Inngang i parken koster cirka 20 kroner for voksne, mens barn går gratis.
  Klikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse. San Francisco til Muir Woods

Yosemite Nasjonalpark (300 kilometer)

En av verdens mest bemerkelsesverdige og mektige landskap ligger et par timers kjøring øst for San Francisco. Yosemite (som uttales med trykk på YoSEmitti) dekker over 3000 km² og står på UNESCOs Verdensarvliste. De færreste turister rekker å få med seg hele parken, og setter kursen mot majestetiske Yosemite Valley i Sierra Nevada-fjellene. Her og der kommer du over spøkelsesbyer som ble bygget i hui og hast under gullrushet i 1848, og forlatt etterpå.  Klikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra San Francisco til Yosemite.
 

Monterey (196 kilometer)

Du kan få en strålende vakker tur hvis du kjører Highway 1 langs kysten sørover. Monterey er en pittoresk liten by som var Californias hovedstad fra 1777 til 1849 , men som per i dag er mest kjent for sitt Monterey Bay Aquarium, et av de største i nord-Amerika. Dette er et av de beste stedene for å observere sjødyr, siden havområdet her er fredet. Det kan også anbefales å fortsette et par mil sørover til den nesten folketomme naturperlen Big Sur. Isolasjonen og idyllen her har i en årrekke tiltrukket seg kunstnere og forfattere som Jack Kerouac, Hunter S Thompson, Orson Welles, John Steinbeck og Henry Miller.


  Klikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra San Francisco til Monterey.

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Internasjonalt førerkort er et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider.

Enkelte land i Europa krever fortsatt et internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. Skal du leie bil utenfor Europa anbefales det å alltid ha med internasjonalt førerkort. For mer informasjon besøk nettsiden til NAF (Norges Automobilforbund).