Forsidebilde SurfersBeach

Sevilla Sport

Sport i Sevilla

sevilla estadio ramon sanchez

Som så mange andre europeiske land, er spanjolene først og fremst glødende interessert i fotball, og den spanske ligaen regnes som en av verdens beste. Til tross for at Spania lenge ble vurdert som en av favorittene i VM, tok det mange lange år før de klarte å spille seg lengre enn til en semifinale.

Photo: «EstadioRamonSanchezPizjuan-SevillaFC». Lisensiert under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Spanjolene selv har forklart dette med at spillerne deres er mye mer lokalpatriotiske enn nasjonalpatriotiske. For eksempel vil ikke en Barcelona-spiller uten videre like å spille ballen til medspillere hvis disse tilhører erkerivalen Real Madrid. Etter at Spania vant finalen i fotball-EM i 2008 har derimot kritikernes pipe fått en annen lyd, og etter dette har Spania ligget helt i toppen på FIFAs verdensranking.

Fotball i Sevilla

Sevilla har to store fotballag, men det er ikke alltid de begge spiller i La Liga samtidig. Real Betis Balompié har bare vunnet La Liga èn gang, og det var over 70 år siden, men deltok i Champions League så sent som i 2005-06. De rykket ned til nest øverste nivå i 2009. De spiller sine hjemmekamper på 52700-seteren Estadio Manuel Ruiz de Lopera, og billetter kan du prøve å få tak i på klubbens hjemmeside.

Sevilla Futbol Club har også bare vunnet La Liga en gang, i 1946, men de har vunnet UEFA-cupen to ganger på rad, i 2006 og 2007. De deltok i Champions League i 2007-08 og slo blant andre Arsenal. Klubben eies i sin helhet av supporterne som aksjeholdere. Blant lagets mest kjente spillere finner du Frederic Kanoute og Adriano, og tidligere har både Diego Maradona, Bebeto og vår egen Frode Olsen spilt her. Hjemmebanen er Estadio Ramón Sánchez Pizjuán [se bildet først i artikkelen] med plass til 45500 tilskuere. Mer info og billetter på hjemmesiden.

Byens største stadion er riktignok 60000-seteren Estadio Olimpico som ble bygget med tanke på OL i 2004 eller 2008, men de arrangementene havnet som kjent istedet i Aten og Beijing.

Golf i Sevilla

Andalucia har svært mange turister som kommer kun for å spille golf, og det finnes nærmere 90 baner i landsdelen. De fleste ligger riktignok på Costa del Sol, men det finnes baner i verdensklassen like ved Sevilla også. Så sent som desember 2004 ble det arrangert et verdensmesterskap på Real Club de Golf Sevilla, som ligger ved landsbyen Alcala de Guadaira, cirka 10 kilometer fra sentrum av byen. Green fee starter på rundt 800 kroner. Mer informasjon finner du her.

Tyrefekting i Sevilla

Sevillas tyrefekterarena er en av de eldste og mest prestisjefylte i hele Spania, med plass til rundt 14000 tilskuere. Landets beste toreadorer opptrer her foran det som sies å være Spanias mest krevende og bortskjemte publikum, som stiller seg i billettkø ukesvis før sesongen starter i påsketider, som forøvrig varer til oktober. Billettene koster fra 200 kroner og oppover. Adresse: Paseo de Colon 12, 41001 Sevilla.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.