Forsidebilde SurfersBeach

Sicilia Shopping

Shopping på Sicilia

palermo via bandiera

Er du glad i shopping kommer du til å elske Sicilia. Selv om øya er domineres av landbruk og fiske, i tillegg til turisme, og selvhevdelsen står sterkt blant innbyggerne, så er det ikke til å komme fra at du er i Italia. Moteklær, stilige sko og designvarer av alle slag er av topp italiensk kvalitet og prisene riktig så hyggelige.



Palermo Fotografi er naturligvis det beste stedet å besøke for denne typen produkter. Vi foreslår motegaten Viale della Libertà.  Også byen Taormina med sin gate Corso Umberto og øyas nest største by Catania med gaten Via Etnea er ypperlige alternativer.

Suvenirer fra Sicilia

De aller fleste som kommer hjem fra ferie på Sicilia har med seg vin og/eller mat. Det er ikke så rart. Det finnes knapt andre steder du får det bedre og billigere. Et tips er å kjøpe øyas spesialiteter, f.eks. marsipan eller mandelvinen Vino al la mandorla. Ellers er det mange herlige oster og olivenoljer du kan kjøpe.  Besøker du kjente byer som f.eks. Corleone Fotografi kan du selvsagt kjøpe med deg et mafiaminne. F.eks. en likør med merket "Godfather" eller tilsvarende. Men for denne typen produkter er nok kvaliteten mindre viktig enn imaget produktet bringer med seg.

Et alternativ som suvenir er papyrus. Suvenirbutikker over hele øya tilbyr denne spesialiteten som har blitt produsert i Siracusa fra "tidenes morgen". Siracusa helt sørøst på Sicilia er dessuten stedet hvor du kan handle kopier av gamle greske mynter, og byen har dessuten et svært så hyggelig blomstermarked. 

Eventuelt tar du med deg noen flotte keramikk-krukker hjem. Besøk San Stefano di Camastra rett øst for den svært kjente turistbyen Cefalù for de beste utgavene.



Utendørs shopping på Sicilia

Gjør som Sicilianerne! Gjør din shopping utendørs. Markeder finnes over alt, og kvaliteten er ofte svært god, selv om også Sicilia har sin dose med kopivarer fra Kina og ellers i østen, og som selges mer eller mindre over alt hvor turister ferdes. Besøker du Agrigento, du vet byen med de arkeologiske utgravingene, så vit at dette også er regionen for lærprodukter. Markedene her har også ypperlige matprodukter, f.eks. olivenolje, oster og viner.  På Sicilia har utendørsmarkeder vært en tradisjon siden 800-tallet, når øya var under arabisk kontroll.

Innlandsbyen Ragusa sør på Sicilia er en imponerende by som er kjent for sine vakre bygninger og rike kultur. Besøk gatene Via Roma og Corso Italia for mange flotte butikker. Le Massarie i gaten Via a Grandi og Centro Commerciale Ibleo på gaten Viale delle Americhe er begge store shoppingsentre. På søndager er det matmarkeder flere steder i byen, og et stort onsdagsmarked finner sted like ved byens fotballstadion.

Catania har sitt kjente Piazza Carlo Alberto-marked på torget like ved Via Umberto og Corso Sicilia.  Et populært fiskemarked finner du ved Piazza Duomo. Markedene stenger ofte tidlig på kvelden og holder helt stengt på søndager.

Palermo har en rekke markeder spredt rundt i byen. Like ved kirken Martorana og Quattro Canti finner du Ballarò-markedet. Det strekker seg fra Piazza Ballarò og bortover Via Ballarò hele veien til Corso Tukory. Besøk også Capo-markedet like ved flotte Teatro Massimo Fotografi.

Turistfavoritten er for mange Vucceria-markedet som starter ved Piazza San Domenico og går langs Via Maccheronai til Piazza Caracciolo, parallelt med hovedgaten Via Roma. De fleste markedene har åpent alle dager fra morgen til kveld, med unntak av søndager hvor mange holder stengt.

Mafia-fri shopping på Sicilia

Palermo og andre byer på Sicilia byr på noen pizzo-frie butikker. Sjekk for skilt, og du støtter lokale handelsfolk som ikke vil betale beskyttelsespenger til mafiaen.

Les reiseartikkel om kampen mot mafiaen og pizzo-frie butikker her!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.