Forsidebilde SurfersBeach

Singapore Med barn

Singapore er et flott sted å ta med barna til. Ikke bare er folk i Singapore glade i barn, men hele kulturen er svært familieorientert. Det er nesten en selvfølge å ha med seg barna på restaurant, og her har de som oftest egne retter på menyen og barnestoler er tilgjengelig. Også på hotellene er det mye lettere å få bestilt familierom og ekstra barnesenger enn det er på europeiske hoteller.

Dessuten er det en mengde attraksjoner i Singapore som kan gjøre barna elleville. Et heldagsprosjekt som også vil glede voksne er et besøk på Sentosa, øya som ligger fem hundre meter utenfor Singapores sørspiss. Ankomsten til øya med gondolbane fra fastlandet er en attraksjon i seg selv. Kjøp et dagspass ved ankomst, for her er det så mye å ta seg til at sedlene vil raskt flagre ut av lommeboken din hvis du skal betale alt separat. De bedagelige kan sette kursen for en av sandstrendene på øyas sørkyst. Eller dra opp i det 110 meter høye utsiktstårnet Carlsberg Sky Tower, der du på en klar dag kan se tre land samtidig: Singapore, Malaysia og Indonesia.

Sentosa finner du også Underwater World, der barna kan se delfinshow og skumle fisker som mureneål og hai. Eller hva med Sommerfuglparken eller Insektparken? Eller gå en tur på stiene i den ekte regnskogen som dekker 70 % av øya? Dere kan leie sykler for å komme dere rundt på øya, og her finnes også flere hoteller som tilbyr både golfbaner og minigolf. Alternativene er som du skjønner mange.

Tilbake på hovedøya finner du Jurong Bird Park i sørvest. I denne store parken med over 600 fuglearter kan du gå igjennom tropisk regnskog og komme til et 30 meter høyt kunstig fossefall. Her er også pingviner i et kunstig Antarktis, rosa flamingoer, ørner, gribber, papegøyer og struts. Åpent daglig fra kl. 0800 til 1800, inngangspenger 60 kroner for voksne og 30 kroner for barn.

Like ved siden av ligger den skumlere Jurong Reptile Park, der barna kan stifte nærmere bekjentskap med krokodiller og kvelerslanger, iguaner og kjempeskilpadder. Du kan observere hvordan krokodillene oppfører seg på nattestid i Cavern of Darkness.

Nord på Singapore ligger Singapore Zoological Gardens, en moderne økologisk dyrehage der dyrene lever så nært som mulig sitt naturlige miljø, uten gjerder og bur. Publikum skilles heller fra dyrene med skjulte vollgraver, tette hekker eller lignende. Dyrehagen har også tatt vare på utrydningstruede arter som hvite tigrer og hvite neshorn. Enkelte smådyr løper fritt rundt på stiene blant de besøkende, men det gjelder heldigvis ikke de opptil tre meter store komodovaranene, som faktisk kan spise mennesker.